Teljes erővel zakatol a Magyar Péter mögötti mindenszarista gépezet – s most jól figyeljünk: ebbe fog belebukni

2024. szeptember 25. 15:39

Ezt a hibát a TISZA Párt eddig elkerülte. Mondom: eddig.

2024. szeptember 25. 15:39
null
Kohán Mátyás

(Nyitókép: YouTube-képernyőfotó)

Volnának itt úgynevezett tények: a 2013-as, brutális árvízhez hasonló árhullám vonult végig a Dunán, amit a magyar állam kiválóan kezelt.

Mondom: kiválóan.

Bevett elemzői közhely ugyebár, hogy „a magyar állam nem működik”; ezt a mondatot jellemzően anekdotagyűjtemény szokta követni szamovárrá átlényegült Bzmot szerelvényekről, nem működő kórházi klímákról meg valami súlyos kibertámadásról, amelynek során az orosz katonai hírszerzés rátette a kezét magyar diplomaták bérpapírjaira. Nos,

az elmúlt másfél hétben a magyar állam nemcsak azt bizonyította, hogy működik, hanem kőkemény bicepszet villantott.

Kiderült, hogy az utóbbi évtized árvízvédelmi beruházásai mind helyesek és megfelelő mértékűek voltak, és senki nem is lopott el semmit. Ennek köszönhetően Győr, amely tizenegy éve árvízvédelmi frontváros volt, az idei Duna-drámát egy rakpartlezárással megúszta, Budapesten csak a Római-part ártere ázott el (tetszettek volna 2019-ben Tarlós Istvánra és az ő csúnya, de hasznos gátjára szavazni!), a Dunakanyarban minden homokzsák időben a helyére került, 

helyükön voltak a rendőrök, a katasztrófavédők, a katonák.

Önkéntesből messze kevesebb kellett, mint egy évtizede, és Bezzeglengyelországgal, Bezzegcsehországgal, illetve Bezzegausztriával ellentétben tőlünk emberi áldozatot sem szedett az árhullám. Mi lenne, ha a mi államunk is olyan jól működne, mint az övék, ugye! Mindenesetre tény: az elmúlt másfél hétnyi árvízi védekezés a köz, a közszolgáltatások és a magyar állam diadalmenete volt.

Nincs másrészt, mint az egészségügyben vagy a közlekedésben, hanem csak egyrészt van: szép munka volt.

Mindeközben egy erőszak tekintetében amúgy sem tiszta múltú illető azért megkísérelte megerőszakolni a valóságot: bevitte a hőmérőt oda is, ahol ment a klíma, aztán görcsösen próbálta átrajzolni az általa kijelzett hibátlan hőmérsékletet. „Újra élőben a gátról, ezúttal Magyar Péterrel!” – ajánlotta ki múlt szerda esti adását a természetesen kizárólag újságírói szempontok által vezérelt Partizán, amely az ellenzék vezérét olyan vídiakemény kérdésekkel grillezte, mint hogy „ő vette rá vajon a kormányt, hogy aktivizálja magát végre az árvízi védekezésben?”, illetve hogy „mit árul el a Magyar Honvédség rátermettségéről, hogy három nap alatt még kétezer embert sem sikerült a gátakra vezérelni?”.

A delikvens maga az árvíz alatt folyamatosan azt kérdezte, „hol vannak a magyar honvédség (sic!) katonái”

(a gátakon, ugye, pont annyian, ahányan kellettek), és „miért nincsenek készen a 2013-ban Ön által megígért dunai gátszakaszok” (készen voltak), valamint „miért nincsenek mobilgát rendszerek (sic!) a leg­veszélyeztetettebb szakaszokon” (ahol csak lehetnek, vannak). Nemzeti katasztrófává, az Orbán-­kormány csúfos kudarcává, a közszolgálat csődjévé próbáltak sminkelni egy közös nemzeti sikertörténetet.

És hát nem ment, persze.

Az országot az árvíz a 2013-asnál épp az eltelt tíz év fejlesztéseinek, a kiváló előkészületeknek és az elmúlt másfél hét hézagmentes munkájának köszönhetően sokkal-sokkal kevésbé érintette, ezt a szemével látta és a bőrén (nem) érezte minden magyar.

De zakatolt a Magyar Péter mögötti mindenszarista gépezet, amely épp 

az ilyen kapitális baklövéseivel fog majd beleszürkülni az utóbbi tizennégy év sivár és taszító ellenzékiségébe.

Ez volt az ellenzék kudarcos politikája ugyanis tizennégy éven át: a legdrámaibb hangnemben szapulni a kormányt, bármit tesz, édes függetlenségben attól, hogy alátámasztják-e az adott szapulványt a tények. Így vált érdektelenné az óellenzék lassan-lassan, így fakult egyenszürkére az olykor jogos kritika a folytonfolyású üres károgással.

Ezt a hibát a Tisza eddig elkerülte;

legalább arra ügyelt, hogy a Fideszt csak ott támadja, ahol gyenge, hogy vissza ne pattanjon róla ott, ahol erős. Most meg belelépett. Meglátjuk, lesz-e európai divat szerint végre Magyarországnak is a tényeknél erősebb pártja. 

Kapcsolódó vélemény

undefined

Francesca Rivafinoli

Mandiner

Idézőjel

Na ki lett Dávid Dóra brüsszeli asszisztense? Tán egy tehetséges magyar fiatal?

 

Összesen 194 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolt75
2024. szeptember 25. 19:17
Minden szar, kivéve ha peti gatyáján van. Akkor rigójancsi.
Akitlosz
2024. szeptember 25. 19:09
Medián: Egyre jobban közeledik a Fidesz támogatottságához a Tisza Párt 2024. szeptember 11. – 14:53 A választani tudók között így alakult a közvélemény-kutatás felmérése: Fidesz 43, Tisza Párt 36, Mi Hazánk 5, MKKP 5, DK 3, Jobbik és Momentum 2 százalék. A választani tudó biztos szavazók közötti arány pedig: Fidesz 43, Tisza Párt 39, Mi Hazánk 4, DK 3, Jobbik és Momentum 2 százalék.
mango5
2024. szeptember 25. 19:06
NEM KELL BEALLNI AZ ELSO SZEMBEJOVO HANGOSAN KIABALALO MAGAT MESSIASNAK GONDOLOLO PSZICHOPATA MOGE... Legkozelebb a csendesebb de okosabb embert valasszatok a ketto kozul. Ti is kedves laloldali szavazok es mi is jobban jarunk
sexykitty-5000091
2024. szeptember 25. 19:05
🍓 ️ ­É­­­r­t­é­­­k­­e­­­l­d­­ ­­­a­ ­­s­­­z­­­e­­­x­i­ ­­­p­­u­n­c­­­i­m­­a­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­𝟖­­­.­­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!