„Szimbolikus, hogy amíg Orbán egyetemi előadást tart a gazdaságról, Magyar az exével hadakozik” – elemzőt kérdeztünk a Tisza Párt elnökének legutóbbi botrányáról

2024. szeptember 26. 10:21

„Magyar Péter még nagyon távol áll attól, hogy kormányzóképes alternatívát tudjon felmutatni” – fogalmaz a XXI. Század Intézet vezető elemzője.

2024. szeptember 26. 10:21

Fotó: Képernyőkép

„Szimbolikus volt a szerda délelőtt: míg Orbán Viktor egy egyetemi előadást tartott az új magyar gazdaságpolitikáról, addig Magyar Péter az exével hadakozott” – értékelt a Mandiner kérdésére válaszolva Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője a Tisza Párt elnökének legújabb botrányát.

Pózolás és botrányok

Deák Dániel szerint

a Tisza Párt elnökének legutóbbi botránya is jól példázza, hogy Magyar Péter még nagyon távol áll attól, hogy kormányzóképes alternatívát tudjon felmutatni.”

„De nem csak ez az egy jelenet, hanem a múlt heti árvízi védekezés is ugyanezt tükrözte: míg a kormányfő higgadtan és profin kezelte a veszélyhelyzetet, addig Magyar Péter a gátakon pózolt, álhíreket terjesztett és támadta a védekezésben résztvevőket” – tette hozzá az elemző.

Ezt is ajánljuk a témában

Áradt a Duna, apadt a Tisza

A magyarországi árvízi védekezés során készült közvélemény-kutatás alapján a Fidesz-KNDP erősödött, míg Magyar Péter pártja némiképp gyengült.

Mint rámutatott: „ennek következtében a Nézőpont Intézet legfrissebb kutatása szerint csökkent is a Tisza párt támogatottsága, míg a Fidesz erősödött. Ez nem meglepő, hiszen az ilyen helyzetek kontrasztba helyezi a szereplőket és láthatóvá válik, hogy melyikük kormányzóképes és melyikük nem.”

„Amíg Magyar Péter botrányt botrányra halmoz, egyre több nő állítja, hogy erőszakosan viselkedik, addig nem is várható, hogy a botránypolitikus érdemben javítani tudjon a megítélésén. Tovább ront a helyzeten, hogy erőszakosan viselkedik a nyilvánosság előtt is, mind az ATV-ben, mind a közmédiában rendre a műsorvezető szavába vágott, antipatikusan viselkedett és többször még azt sem engedte, hogy feltegyék neki a kérdéseket. Ez a stílus, ez a viselkedés a keménymagjának lehet hogy szimpatikus, de egy átlag választót taszít” – fejtette ki a szakértő.

Vogel Evelin indexes interjújáról

Mint a Mandiner olvasói emlékezhetnek: Indexnek adott interjújában Vogel Evelin, Magyar Péter korábbi párja úgy fogalmazott: szerinte Magyar Péter nem az, aminek kívülről látszik. Arra a kérdésre, hogy mit fog szólni Magyar ahhoz, hogy interjút adott az Indexnek, Vogel a következőt felelte:

Mérges lesz, dühös, de azt fogja mondani, hogy erre számított, sőt, azt is fogja mondani, hogy ez a Fidesz műve. Hogy velem mit fog csinálni azt nem tudom. Remélem, a családomat nem bántja”.

Időközben Facebook-oldalán reagált a pártelnök az elhangzottakra.

Ezt is ajánljuk a témában

Magyar Péter teljes bejegyzését itt olvashatja:

 

Fotó: képernyőkép

Az Index interjúját Vogel Evelinnel itt nézheti vissza:

 

 

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2024. szeptember 26. 19:51
"„Magyar Péter még nagyon távol áll attól, hogy kormányzóképes alternatívát tudjon felmutatni”" Van ilyen törekvés? Megvan az EP zsé és védettség 5 évre. Kurvázáshoz, piára bőven elég..
sexykitty-5000092
2024. szeptember 26. 18:29
🍓 ️ ­­É­­r­­t­­é­k­e­­l­­­d­ ­­­a­­ ­­­s­­z­e­x­­­i­­ ­­p­­u­­n­­c­­­i­­­m­a­­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­­­𝟖­­.­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
manitowoc
2024. szeptember 26. 15:23
Horst_Tappert 2024. szeptember 26. 11:51 Ezt HAZUDTAD: "Pszichopeti alacsonyabb Orbánnál, csak jelzem..." A "csak jelzésed" HAZUGSÁG, mert fotók bizonyítják, hogy Orbán Viktor ALACSONYABB, mint Magyar Péter. 1.) Itt láthatod, hogy (a tűsarkú cipőben lévő) Varga Juditnál MAGASABB Magyar Péter: www.nemzetisport.hu/egyeb-egyeni/2020/01/ev-sportoloja-gala-emlekezetes-pillanatokban-ezuttal-sem-volt-hiany-fotok 2.) Itt láthatod, hogy (a valószínűleg tűsarkú cipőben lévő) Varga Juditnál ALACSONYABB Orbán Viktor www.atv.hu/belfold/20230928/varga-judit-a-karmelitaban-jart-a-miniszterelnoknel
manitowoc
2024. szeptember 26. 14:43
DeDani: "míg a kormányfő higgadtan és profin kezelte a veszélyhelyzetet" És ezt MIKOR (hányadikán) KEZDTE EL Orbán? Mondd, DeDani, HÁNYADIKÁN KEZDTE?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!