Stratégiai fontosságú Magyarország együttműködése Csáddal (VIDEÓ)

2024. szeptember 09. 21:36

Csád az Afrikából Európába irányuló illegális migráció elleni küzdelem afrikai kulcsországa.

2024. szeptember 09. 21:36
Csád

Nyitókép: Facebook

Csád az Afrikából Európába irányuló illegális migráció elleni küzdelem afrikai kulcsországa. Éppen ezért dolgozunk egy partnerségi együttműködés létrehozásán a védelem, a gazdaság és az oktatás területén – idézte a Magyar Nemzet a külgazdasági és külügyminiszter korábbi közleményét.

Szijjártó Péter kiemelte: Csád az Afrikából Európába irányuló illegális migráció elleni küzdelem afrikai kulcsországa. Éppen ezért dolgozunk egy partnerségi együttműködés létrehozásán a védelem, a gazdaság és az oktatás területén. A tárcavezető a csádi kollégájával, Abderrahmán Kulamallahhal közös sajtóértekezletén a közép-afrikai ország elnökének látogatását történelmi jelentőségűnek minősítette, kiemelve, hogy ilyenre korábban soha nem volt példa.

Két olyan országról van szó, amelyek nagyon ügyelnek a szuverenitásuk megtartására, két olyan országról, amelyek egyértelműen kiállnak a béke mellett. Két olyan ország, amely egyértelműen vallja, hogy a háborús konfliktusokat nem fegyverrel, hanem tárgyalásokkal lehet és kell megoldani 

– emelte ki Szijjártó Péter. A csádi politikus látogatásáról Orbán Viktor miniszterelnök az Instagramon egy videót is megosztott, amelyhez az írta: 

együttműködve fontos lépéseket teszünk az illegális migráció megfékezésére.


 

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2024. szeptember 12. 22:24
Humbug, hazugság, ordenáré Csád politika! Európa soha nem karolja fel Csád-ot.
barkov08
2024. szeptember 10. 11:43
nagy segítség ez a csádoknak
2024. szeptember 10. 07:12 Szerkesztve
Ez a csak a fedősztori. Valójában a franciákat segítik, hogy megtarthassák a gyarmatukat. De Marconék nem fogják meghálálni. Az egész nem a béke irányába megy.
Pelso j.
2024. szeptember 10. 06:17
partnerségi együttműködés, meg szuverenitás.... Valami nagyon sötét ügy lehet a háttérben. Remélhetőleg felszínre bukkan egyszer.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!