Orbán Viktor híresen jól kezeli a válsághelyzeteket

2024. szeptember 22. 11:38

Ezzel szemben Magyar Péter álhíreket terjesztett, komolytalanul pózolt a Facebook-lájkokért cserébe.

2024. szeptember 22. 11:38
Deák Dániel
Deák Dániel
Facebook

Nyitókép: Képernyőfotó

„Most, hogy közel az árvíz vége, érdemes megvizsgálni, ki hogyan viselkedett a héten a vezető politikusok közül. Orbán Viktor híresen jól kezeli a válsághelyzeteket, a vörösiszap katasztrófától kezdve a háború kitöréséig a különböző árvizekig mindig magabiztosan reagált és felelős politikusként kezelte a helyzetet.

Nem volt ez másként most sem: az ország vezetése higgadtan és szakszerűen kezelte az árvizet, a miniszterelnök az aktuálpolitikai csatározást is félretette, egységre szólított fel. 

Ezzel szemben Magyar Péter álhíreket terjesztett, még a gátakon is rendre a kormányzatot és a védekezést szervező hivatalos szerveket támadta, illetve komolytalanul pózolt a Facebook-lájkokért cserébe. A helyzet annyira kínossá vált körülötte, hogy a hét második felében már a saját követői sem kedvelték és lájkokat kellett kunyerálnia, illetve vásárolnia, így hirtelen sok vietnámi és egyéb ázsiai kedvelője lett az ellenzéki messiásnak. 

Meglepően visszafogott volt ugyanakkor Gyurcsány Ferenc, aki józanabbul viselkedett Magyar Péternél és nem a kormány támadásával volt elfoglalva, hanem a védekezést támogatta. Ha volt kritikája, akkor is kiemelte: azt majd az árvíz után kell megbeszélni. A többi ellenzéki párt is hasonlóan viselkedett, Magyar Péteren kívül egyik esetében sem láttunk álhírkeltést vagy gát mellőli politizálást. 

Összegezve az árvíz politikai hatásait: a kormányoldal erősítette azt a képet a választókban, hogy az ilyen veszélyes helyzetekben jó kezekben van az ország irányítása, míg az ellenzék fő arca, Magyar Péter komolytalanul viselkedett és továbbra sem mutatta egy felelős, kormányzóképes alternatíva képét.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek a Árvíz 2024 aktában.

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bell & Sebastian
2024. szeptember 22. 13:29
Főleg azokat a válságokat kezeli híresen jól, amit saját maga idézett elő. De a vörösiszap katasztrófa, ami a belépője volt, máig nincs lezárva. Ott maradt abba a szimatolás, hogy kéthetes műholdfelvétel került elő a repedt tározó sarkáról, amiről az USA képelemzői állítólag értesítették a magyar hatóságokat az erre rendelt hivatalos csatornán. Csak hát ugye látszólag senkit nem érdekelt, viszont egyeseknek megindult a fantáziája, mit lehetne kezdeni ezzel az ingyen fülessel. Azóta sem hallani, hogy valaki vállalta volna a felelősséget ezért a kis TESCO-gazdaságos terrortámadásért.
llnnhegyi
2024. szeptember 22. 13:25
A NER háborítatlanul, továbbra is ezerrel hasít. Rendkívül kiegyensúlyozott módon.
sexykitty-5000087
2024. szeptember 22. 13:19
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­­é­k­­­e­l­­­d­­ ­a­­ ­­­s­­­z­e­x­­­i­ ­­­p­u­­n­­­c­­i­­­m­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
states-2
2024. szeptember 22. 13:18
Szegény komcsik, nem lesz politikai haszon az árvízből sem, ahogy a járványból és a háborúból sem lett. Pedig mit dolgoztak rajta, Pszichopeti Lehel kürtjével ijesztgette az árt, Feri pedig még a félmeztelen bájait is bevetette.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!