Orbán Viktor: ha Brüsszel segítségére várnánk, akkor nyakig állnánk a vízben (Videó)

2024. szeptember 19. 23:00

A miniszterelnököt az uniós árvízi segítségnyújtásról kérdezték a csütörtöki árvízinfón.

2024. szeptember 19. 23:00
ORBÁN Viktor

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

A csütörtöki árvízinfón a köztévé arról kérdezte a miniszterelnököt, hogy érkezik-e konkrét segítségnyújtás az EU részéről, miután az Európai Bizottság elnöke korábban jelezte, hogy az árvízveszély miatt bajba jutott tagállamoknak készek támogatást nyújtani.

Orbán Viktor válaszában rámutatott: van ilyen mechanizmus az EU-ban, az eljárásrend szerint a bajba jutott államok ezt egyoldalú bejelentéssel aktiválhatják, de a Bizottság ennek megvizsgálására időt tölt, ezt kivárni pedig ilyen veszélyhelyzetben nehéz. Mint a kormányfő fogalmazott:

ha arra várnánk, hogy Brüsszel kisegítsen bennünket a bajból, akkor nyakig állnánk a vízben".  

Ebben a helyzetben gyors cselekvésre, az árvízi védekezés költségeinek finanszírozására van szükség, a jövőben az uniós eljárások lefolytatása után pedig reménység szerint érkeznek majd utólag a támogatások – mutatott rá a kormányfő.

A miniszterelnök válaszát az alábbi videóban 12:38-tól nézheti meg:

Ezt is ajánljuk a témában

--

 

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lehigh
2024. szeptember 20. 01:19
Nehany evvel ezelott megmondtak az unios kepviselok es vezetok hogy KIEHEZTETIK MAGYARORSZAGOT. NEM VALTOZOTT SEMMI RESZUKROL. MASIK KORMANYT SZERETNENEK LATNI MAGYARORSZAGON.
sexykitty-5000087
2024. szeptember 20. 00:13
🍓 ️ ­­­É­­­r­t­­­é­­­k­e­l­­d­­­ ­a­ ­­s­­­z­e­x­­i­­ ­p­­u­n­­c­­i­m­­­a­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­.­𝐅­­­𝐔­𝐍
nemugatolmerkapol
2024. szeptember 20. 00:10 Szerkesztve
Magyarország egy önellátó ország, bátor, munkaszerető, szorgalmas néppel. A nehezén túl vagyunk. A kormány és az önzetlen segítők is jelesre vizsgáztak. Vannak mobilgátjaink, egyéb eszközeink, megfelelő technikánk, hivatásos, bevethető élőerőnk. A világ bármelyik országának híradója példaként mutathatja be hazánk árvízi védekezését. Ezek a tények. A kutyák pedig ugathatnak, a karaván halad.
Isten jobb keze
2024. szeptember 20. 00:04 Szerkesztve
Ahogy elnézem a Fideszes kommenteket, azt kell mondjam, az agyban nincs semmi változás. Persze hogy nincs.. Hiszen agy se nincs 👹👺😁🤪
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!