Orbán Balázs: Nem tudják kikezdeni a szuverén magyar politikát

2024. szeptember 16. 17:26

A miniszterelnök politikai igazgatója elárulta mi történhet, ha mégsem Donald Trump nyeri az amerikai elnökválasztást.

2024. szeptember 16. 17:26
Orbán Balázs, Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

„Az finanszírozza Magyarországot, aki erre a legjobb ajánlatot teszi. Deklarálnunk kell azt a jogunkat, hogy pusztán ideológiai megfontolások alapján kizárjunk valakit a versenyből” – hangsúlyozta a gazdasági semlegesség politikájának egyik legfontosabb pontját Orbán Balázs. A miniszterelnök politikai igazgatója az Economxnak kifejtette, 

a gazdasági semlegesség politikája azt jelenti, hogy mi piaci értelemben semlegesek vagyunk, vagyis minden piacra szeretnénk termelni, és nem akarunk kereskedelmi háborúkba belekeveredni, valamint geopolitikai értelemben is kimaradunk a blokkok közötti konfliktusokból. 

A gazdasági semlegesség Magyarország érdekéből indul ki, hazánk szuverén döntésén múlik, és lehet, hogy olyan helyzetet eredményez, ami nem tetszik a blokkok egyes szereplőinek, de valójában a magyar gazdaság fejlesztése szempontjából kulcsfontosságú lépés. Ha piaci, befektetési, beruházási, energetikai, illetve technológiai kérdéseket geopolitikai alapon kezelünk, akkor valójában nem a magyar gazdaság, a magyar emberek szempontjából a legjobb megoldást keressük, hanem egészen más szempontok jönnek be. Ennek a folyamatnak ellen kell tartani a gazdasági semlegesség politikájának a meghirdetésével. 

Nem tudnak minket olyan helyzetbe hozni, hogy zsaroljanak. Nem tudják a szuverén magyar politikát kikezdeni 

– hangsúlyozta Orbán Balázs, aki a gazdasági portálnak azt is elárulta, 

Donald Trump nyílt támogatása nem jelenti azt, hogy mindent egy lapra tett volna Magyarország, ha a demokrata Kamala Harris nyer, akkor sem dől össze a világ. 

„Az elmúlt négy évben sem Donald Trumpnak hívták az elnököt és a legfontosabb kérdésekben – háború, a migráció, gender – nem is értettünk egyet az amerikai kormányzattal. Ennek ellenére nem rombolódott le az amerikai-magyar együttműködés katonai és gazdasági alapja. Persze nyilván készek vagyunk arra is, hogy megpróbáljuk ezt a fajta kohabitációt, nem túl kedélyes együttélést tovább vinni, meglátjuk, hogy sikerül-e. Négy év rutinunk van benne” – fogalmazott a miniszterelnök politikai igazgatója. Kiemelte, Magyarország számára két dolog miatt nagyon fontos Donald Trump győzelme: 

  • Egyrészt a béke politikája miatt, mivel a szomszédunkban zajló és minket is veszélyeztető háborút megállítaná, 
  • másrészt pedig kinyílna annak peremfeltétele, hogy Magyarország és az Egyesült Államok között újra megszülessen egy stratégiai megállapodás.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csubszi
2024. szeptember 17. 09:48
Helyes! A hatmilliós normális többség is a kormánnyal van! Az árulók a végén mindig buknak!
2024. szeptember 16. 20:12 Szerkesztve
Blamázska te egy modern nyelvújítási szómágus vagy. Te találtad ki a zsidó-keresztény kultúra fogalmát is? (Tudván-tudva a mohamedán és zsidó vallás és társadalmi felépítés közti hasonlóságot?) Szuverenitáson, Orvbán, a hazug NemzetMegVezető, 2015 óta tartó - hamis veszély és vészhelyzeten alapuló - rendeleti kormányzását érted? Netán a vedlő, sunyin sunnyogó, beszólogató kerékkötő gazdád személyét is?
hunyadi-2
2024. szeptember 16. 19:51
A szuverén magyar politikát a NER kezdi ki, és nem más.
2024. szeptember 16. 19:46 Szerkesztve
Blamázska hülye vagy és rosszul hazudsz. Azok a blokkok amelyeket elutasítasz nem fogadják a magyar exportot. Nem ezért kell a keleti nyitás? Vagy a Főni fürkészei és portyázói a magyar forintot kótyavetyélik, hogy visszacsorgassák a magántőkealapok mély zsebeibe? Egyébként meg miért akarod a magyaroknak progresszív liberális módra megmondani, hogyan éljenek és mit gondoljanak a világról és az Orvbáni elitről?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!