Orbán Viktor elárulta, mi Magyarország új gazdaságpolitikájának a lényege (VIDEÓ)

2024. szeptember 10. 05:47

A miniszterelnök öt pontban foglalta össze, mire van szükség a gazdasági semlegességhez.

2024. szeptember 10. 05:47

Nyitókép: Piero CRUCIATTI/AFP

„Nem politikai szemüvegen keresztül kell néznünk a gazdaságot, hanem a magyar gazdaság életképességén keresztül, ezért gazdasági semlegességre van szükségünk” – emelte ki Orbán Viktor a 23. kötcsei pikniken tartott beszédében. A miniszterelnök szerint ez azt jelenti, hogy ellen kell állnunk a blokkosodásnak és ki kell maradnunk azokból a konfliktusokból, amelyek választásra kényszerítenek minket Nyugat és Kelet között. 

Gazdasági semlegességre van szükségünk, meg kell próbálni mindenkivel fenntartani a a minél mélyebb gazdasági kapcsolatot, minél hosszabb ideig 

– emelte ki Orbán Viktor, aki öt pontban foglalta össze, mi kell a gazdasági semlegességhez:

  1. Finanszírozási semlegesség
  2. Beruházási semlegesség
  3. piaci semlegesség
  4. technológiai semlegesség
  5. energiasemlegesség

Orbán Viktor a finanszírozási semlegességgel kapcsolatban arra mutatott rá, hogy finanszírozási kényszerben vagyunk, de Brüsszel és London mellett szükségünk van más lehetőségek is, hogy ne csak egyetlen pénzpiacról lássuk el Magyarország hiteligényeit.

A beruházási semlegesség is szükséges a finanszírozási semlegesség mellett – ismertette a miniszterelnök, aki szerint 

szép dolog, hogy az Európai Unió piacaira termelünk, de pontosan ugyanannyit ér nekünk, ha Kína vásárolja meg azonos összegért a termékeinket. Ez nem ideológiai vagy politikai kérdés, nekünk piaci semlegesség kell.

A technológiai semlegességet is fontos a gazdasági semlegesség fontos elemének tekinti a miniszterelnök. Szavai szerint nem az a fontos, hogy ki gyártja a technológiát, hanem az, hogy jobb legyen. „Nem vagyunk hajlandóak csak azért nyugati infokommunikációs technológiát használni, mert nyugati, hogyha a kínai jobb”  – hozta példának Orbán Viktor.

Energiasemlegesség is kell. El fogunk érni 2032-re oda, hogy energia szempontból nagyjából önellátóak leszünk.

„De addig is addig is kell energiát használnunk, keletről és nyugatról egyaránt” – zárta az új gazdaságpolitika legfontosabb irányait bemutató beszédét a miniszterelnök.

 

Összesen 133 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
contractor-2
2024. szeptember 10. 14:45
"Orbán Viktor elárulta, mi Magyarország új gazdaságpolitikájának a lényege" Hogy nincs olyan neki? Ahogy esik úgy puffan.
skywalker-bp
2024. szeptember 10. 11:18
Úgyhogy kedves NER hívô kommentelôk, készüljetek arra, hogy telebasszuk az országot migránssal. És arra is, hogy tôletek is ezt fogja kérni a Péter. A Tisza kormány szelídebb lesz az EUval, azt fogja mondani és tenni amit elvárnak. Természetesen Magyar Pétert és a Tiszát sötétebbre igyekeznek majd mázolni. Hamarosan hozzákezdhetünk a romeltakarításhoz. A szocializmusból jól ismert padlássöpréssel amit majd úgy hazudunk, hogy csak a Fideszeseket érinti ( hihi) pedig Péteréknek lesz mit ellopjanak. Hajrá Péter! Hajrá Tisza Párt! Hajrá Magyarország! 🤣🤣🤣💪🏻💪🏻💪🏻✌️✌️✌️🇭🇺🇭🇺🇭🇺
Skywalker_bp
2024. szeptember 10. 10:19
Honvédkórházban néhány egy-két ágyas, tévés, külön fürdőszobás, klimatizált helyiségben helyezik el a kiemelt egészségügyi ellátásra jogosult betegeket, a szobáikhoz vezető folyosó zárt, oda csak külön mágneskártyával lehet belépni, számolt be róla a Népszava. A lap ugyanakkor úgy tudja, hogy a VIP-részlegen a betegek mellett lehetnek a személyes biztonságukért felelős testőrök, de őket külön helyiségben helyezik el. a Honvédkórház „Speciális Rendeltetésű Centrumában” kezelt betegeket külön, kizárólag ezen a részlegen foglalkoztatott ápolók látják el. a VIP ellátottakat külön „betegmenedzser”, személyes asszisztens kíséri a szükséges diagnosztikai vizsgálatokra, ők szervezik és biztosítják, hogy az érintett a lehető leggyorsabban megkapja meg az ellátást. Tessék! Vakulj magyar. Így gyógyul a NER nomenklatúra. Te meg vagy meghalsz, vagy nem, ha jön érted a mentô. Hajrá Tisza! Hajrá Péter!
kokainfidesz
2024. szeptember 10. 09:59
Koca gazdaságpolitikája: Hitelt hitel hátán, mellé egy kis hitellel. Ennyit tud a Röfike! :D Igazi posztkomcsi berögződés, mondjuk volt kitől tanulni, a tanítvány még túl is nőtte mesterét. :D :D A sok kommunista meg tapsol neki, csak közben a sarló-kalapácsos végü dildó kibe járkál az ánuszokban miközben csettintenek egyet. De probléma egy szál se, mert Bese atya már megszentelte a likatokat és kis keresztény kenőccsel, ti homokos brigád :D :D És innen szeretnék köszönetet mondani, hogy tátott szájjal és széthúzott farpofával kapjátok a mennyei áldást, amit a mandiner biztosít. :D :D :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!