Orbán Balázs: Az MCC-ből kikerülő fiataloknak fontosabb lesz a magyar érdek, mint bármely globalista ideológia

2024. szeptember 19. 22:57

Az MCC kuratóriumának elnöke a szervezet tanévnyitó ünnepségén elmondta, nem arra használják az erőforrásaikat és a tehetségüket, hogy még több globalista gondolkodású embert adjunk a világnak.

2024. szeptember 19. 22:57
null

Nyitókép: Czeglédi Zsolt/MTI

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) olyan intézmény, amely a magyar nemzet ügyét szolgálja, a magyarság értékeit akarja megőrizni – hangoztatta a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke a szervezet tanévnyitó ünnepségén csütörtök este Budapesten. Orbán Balázs úgy fogalmazott, az MCC-ből kikerülő fiataloknak, az új generáció tagjainak fontosabb lesz a magyar érdek, mint bármely globalista ideológia. 

Nem arra használjuk az erőforrásainkat és a tehetségünket, hogy még több globalista gondolkodású embert adjunk a világnak”

– fogalmazott. Véleménye szerint ezért is támadják az intézményt, amelynek mára „súlya és tétje van”. Bírálóik az MCC-t „illiberális janicsárképzőnek” nevezik, kritizálják nemzetközi jelenléte és színvonalas fórumai miatt, illetve azért is, mert a külföldön tanuló hallgatóinknak és kutatóinknak jó ösztöndíjat adnak. 

Beszédében idézett a Közép-európai Egyetem (CEU) professzoraitól, és szerinte a Soros egyetem oktatói azért „tekintenek rossz szemmel” az MCC-re, mert az sikeres. 

A miniszterelnök politikai igazgatója szerint évről évre egyre több a diák, egyre több a jelentkező, egyre jobbak az oktatók, egyre több a nemzetközi partner, egyre nagyobb a leadott intellektuális teljesítmény.

Nem vagyunk egy olyan ideológiai zártosztály, mint a Soros-egyetem”

 – jegyezte meg. 

„Az MCC valóban képes négyzetre emelni a magyar tehetséget, ahogy ezt a kezdetektől kitűztük magunk elé” – hangsúlyozta a kuratóriumi elnök. Mint mondta, az MCC nemzetközileg ismert és elismert tehetséggondozó intézménnyé vált, amely nemzeti, hazafias alapokon áll. Orbán Balázs arra is figyelmeztette a hallgatóságot, hogy a támadásokat, nem szabad félvállról venni.

Soros György médiája, egyeteme, NGO-hálózata, vagy éppen a politikai viták elől elmenekülő aktuális hordószónok, mind a Mathias Corvinus Collegium céljait akarja megkérdőjelezni”

 – fogalmazott. 

Értékelése szerint az MCC-nek és a diákoknak a támadásokkal szemben meg kell védeniük magukat. Úgy kell védekezni az „ideológiai gátszakadás” ellen, mint az igazi árvíz ellen: felkészüléssel és szorgalommal – emelte ki, hozzátéve, hogy meg kell erősíteni a védműveket, újakat kell építeni, és amikor kell, ki kell menni a gátra.

Ez azt jelenti – folytatta-, hogy fel kell vállani a vitákat a közéletben, a tudományos szférában és a baráti beszélgetésekben egyaránt. Ehhez biztosít felkészültséget az MCC – hangsúlyozta. 

Szalai Zoltán, az MCC főigazgatója köszöntőjében kiemelte, hogy már több mint harminc helyszínen vannak jelen. Mint mondta, Szabadkán és Egerben is megnyitották a képviseletet, ahol hamarosan elindulnak a képzések. Tájékoztatása szerint Kárpát-medence-szerte 7600 fiatal vesz részt a programjaikon, a képzések közül a vezetőképzést emelte ki. Folyamatosan bővülnek az MCC nemzetközi kapcsolatai is, többek között a Buckingham Egyetemmel is együttműködnek – mondta a főigazgató. 

(MTI)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kovács Ubul
2024. szeptember 20. 00:12
Orbán Balázs: Az MCC-ből kikerülő fiataloknak fontosabb lesz a fidesZnyik ideológia, mint a magyar érdek
sexykitty-5000087
2024. szeptember 19. 23:06
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­­­é­­­k­­­e­­­l­d­ ­­­a­­ ­s­­­z­­­e­­­x­­­i­­ ­­p­u­­n­c­­i­­­m­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­­𝟖­­.­­­𝐅­­­𝐔­𝐍
herden100
2024. szeptember 19. 23:04
AMERIKA AZ AMERIKAIAKÉ! 1.1 milliárd lakos 42 millió négyzetkilométer SPANYOL, ANGOL, PORTUGÁL tanítás az iskolában. ( Illegális migráció okafogyottá válik. ) BOSTON-MEXICOcity-BUENOS AIRES AUTÓPÁLYA SEATTLE-SANTIAGO del CHILE SZUPERVASÚT EURÓPAI UNIÓ SZERŰ INTEGRÁCIÓ NINCS MEG TILTVA 🤍🤍🤍🤍🤍🤍🤍
herden100
2024. szeptember 19. 23:04
m.youtube.com/watch?v=Pf3hnRcES9o&pp=ygUba3VuZGFsaW5pIGF3YWtlbmluZyBwcm9jZXNz m.youtube.com/watch?v=AHqj6e7wKEs&pp=ygUVY2hyaXN0IGhlYWxpbmcgZW5lcmd5 www.europaikozep.hu/rudolf-steiner-memoranduma-1/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!