„Mi nem Zsolnayból eszünk” – Németh Szilárd családról, mémekről és politikáról

2024. szeptember 25. 19:48

A KözTér műsorában természetesen a főzésről is szó esett.

2024. szeptember 25. 19:48

Nyitókép: képernyőfotó, YouTube

„Tanár, gasztropolitikus, SZDSZ alapító, Fidesz alelnök, a birkózó szövetség elnöke, de még hosszasan sorolhatnánk az internet egyik legismertebb magyar közéleti szereplőjének bemutatását. Kifejezetten igaz rá a mondás Szeress, hogy utálj, de ne mellőzz” – ezzel a  pár mondattal indul  a KözTér KözBeszéd című talkshow-ja, melynek Németh Szilárd volt a vendége.

A beszélgetésben szó esik a kötődésről, a politikáról, az SZDSZ-es indulásról majd a Fideszbe átigazolásról, családról, zenéről, elkötelezettségekről és még az elnökségi ülések világába is bepillanthattunk. Természetesen a főzés sem maradhatott ki és még az elhíresült „Mekdonáldsz” történetére is fény derült. 

Ezt is ajánljuk a témában

Néhány mondat és részlet a műsorból:

„azok közé tartozom, akik ismerik, tudják, hogy mi az, hogy önirónia, és aki úgy nagyjából tisztában van magával, azt el is fogadja.

- Ezzel nem minden politikus van így.

„De hát tükröt tartanak az emberek. Hát minden politikusnak tükröt tartanak az emberek. Tükröt tartanak természetesen a szavazófülkében, és a mögött is, vagy amellett is.”

„a szavazat az nem mindig esik egybe avval, hogy mit gondolnak rólad. Sokan ezt túlértékelik, attól még szavazhatnak rád, mert nem gondolnak rólad jókat. Mert az érdekek, itt nem csak értékekről, vagy nem csak meggyőződésről van szó, hanem érdekekről is.”

SZDSZ-ből a Fideszbe

„Változás, tehát ez egy alkalmazkodás, nem? Tehát a világ megváltozik, nyilvánvaló. Most hagyjuk ezeket a puffogtatásokat, hogy én azért léptem ki az SZDSZ-ből, mert megváltozott a világ körülöttem. Ki kellett lépni” – jelentette ki Németh Szilárd, hozzátéve „én, amikor beléptem a Fideszbe '96-ban, akkor pont azért léptem be, mert az iskolabezárások akkor egekbe jártak.”

A Fidesz alelnöke elmondta, „'98 és 2002 között én szerintem olyan időket éltünk, mint a rendszerváltáskor. A hajó egy kicsit úgy nem fordult már akkorát visszafelé, vagy nem tolták visszafelé a hajót, hanem megvolt egy irányváltás, és az első Orbán-kormány úgy, hogy egyébként be volt szögelve teljesen a kisgazdák meg az MDF által, tehát magyarul koalíciókényszerben volt, ezért ott azért meg kellett fizetni. Tehát gyakorlatilag az összes botrány mind rájuk volt kihegyezve, és az vitte addig az országot, hogy hiába ment jól az országnak, hiába teljesített majdnem tökéletesen az a kormány, volt egy olyan rész, amivel lehetett azt mondani, hogy ezekre nincs szükség.”

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Novicsok-5
2024. szeptember 25. 20:08
Nem Zsolnayból eszel, hát hogyne, pacalos. Az egész bagázs, a párt egy puritán párt. Plebejus kormányzás. A gazdának állítólag megtakarítása sincs, csak Hatvanpusztája.
Novicsok-5
2024. szeptember 25. 20:06
SZDSZ alapító, hoppá. Ez is libsiként kezdte. A szoponcai legnagyobb bánatára.
sexykitty-5000091
2024. szeptember 25. 19:59
🍓 ️ ­­É­r­­­t­­­é­­­k­e­­l­­d­ ­a­­­ ­­­s­­z­­­e­x­­i­­­ ­p­u­n­­c­­­i­­m­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Lajoss
2024. szeptember 25. 19:52
Hiányzik Csepelen... 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!