Lakmusz, segíts!

2024. szeptember 14. 10:07

Továbbra se értem, hogy az illegális határátlépés, illetve a migráció kérdése miért a szerb-magyar határra van kihegyezve.

2024. szeptember 14. 10:07
Federal police apprehend migrants who entered the country without permission
Forgács István
Forgács István
Facebook

Fotó: PATRICK PLEUL / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

„Lakmusz, segíts!

A szerb – horvát határszakasz 261 kilométer.

A szerb – magyar 175 kilométer.

Továbbra sem tudom, illetve nem értem, hogy az illegális határátlépés, illetve a migráció kérdése miért a szerb-magyar határra van kihegyezve, miközben teljesen normális azt feltételezni, hogy a horvát határon is legalább annyian próbálkoznak az Unióba belépni. A horvátok lefolytatják a menekültügyi eljárásokat? 

A horvátok üzemeltetnek menekülttáborokat? A horvátok keresztül engedik őket? 

Ha a horvátok sem üzemeltetnek menekülttábort, ha a horvátok sem folytatják le a menekültügyi eljárásokat és a horvátok sem engedik be őket, akkor őket is megbüntetik?

És az örök kérdés: a Röszkénél visszatartott migránsok túlnyomó része be kellett, hogy lépjen az EU területére vagy Görögországban, vagy Bulgáriában vagy Romániában – azaz, miért is nem ott folytatják le a velük kapcsolatos menekültügyi eljárásokat?”

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. szeptember 15. 20:40
Pedig nem bonyolult. Azok a migránsok Törökországban csónakba ülnek és eleveznek egészen Albániáig/Montegeróig és onnen közelítenek, hogy még véletlenül se lépjenek EU földre Magyarországot megelőzően. Ez olyan 1000-1200 km evezés, ami teljesen életszerű. Legalábbis az EU bürokratáinak teljesen az. Vagy az egész egy órisi kamu, hogy miért nem akarja az EU a török határt megvédeni.
Bell & Sebastian
2024. szeptember 14. 22:57 Szerkesztve
Valószínűleg azért nálunk sorakoztak, mert nagy esély volt az átjutásra és ez volt a legolcsóbb megoldás. Minket azért cumiztatnak, mert megválasztottuk Orbánt, sokadszorra. A másik oka pedig az, hogy egy tízmilliós segédnép nem sokat számít a világpolitikai sakkjátszmában. Ezért van tele a padlás jelentős haverokkal, hogy védjék Orbán popóját, miközben az Unióban elég kevés a cimboránk. A közös üzletelés világraszóló barátságok forrása. És jelentős összeveszéseké.
Akitlosz
2024. szeptember 14. 19:08
"a Röszkénél visszatartott migránsok túlnyomó része be kellett, hogy lépjen az EU területére vagy Görögországban, vagy Bulgáriában vagy Romániában – azaz, miért is nem ott folytatják le a velük kapcsolatos menekültügyi eljárásokat?" Azért, mert Görögország, Olaszország, Spanyolország akármi megtehet, őket nem akarja megrendszabályozni az EU, Magyarország viszont renitens politikai ellenfél, ezért meg kell rendszabályozni. Nem az elvek számítanak, nem a jog számít, hanem az, hogy ki csinálja. Ami szabad Jupiternek azt nem szabad az ökörnek. Magyarország politikája nem EU kompatibilis. Nem hajtja végre a migránsharmonizációt.
P.Simon
2024. szeptember 14. 19:05
Rossz utikönyvet haszálnak! A 2015-öst az NGO-oktol... A balkánon átmegy 4 Schengen országon: Görög, Bolgár, Horvátország, Szlovénia ahonnan direkt repülhetnének Németországba. De átküzdi magát 10 biztos országon is ahol még nem volt menekült... és beáll a magyar keritéshez. Az utlevelet is csak a Belgrádi repülötéren veszitette el a leszállás után.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!