Királyok nyakáról

2024. szeptember 19. 08:59

Aki királyokat végez ki, valójában nem pusztán polgári személyek életét veszi el, annál sokkal többet tesz a hazája ellen.

2024. szeptember 19. 08:59
null
Szentesi Zöldi László
Szentesi Zöldi László
Magyar Nemzet

Nyitókép: DOMINICAN FOREIGN MINISTRY / AFP

„Sánchez és a spanyol baloldal nyilván elfeledkezik arról, hogy a mostani király édesapja milyen sokat tett a Franco-rendszer utáni közállapotok és köztisztesség helyreállításáért. Legyünk pontosabbak: senki nem viselkedett olyan kifogástalan demokrataként akkor, a hetvenes években, mint János Károly király. Azt az apróságot, hogy a spanyol baloldal Franco után egyáltalán előbújhatott a katakombákból, nagyrészt az akkori uralkodónak köszönhetik.

A mostani király népszerűségi mutatója – legalábbis az ország spanyol, tehát nem baszk, nem katalán lakosságának körében – változatlanul magas. De a baloldalnak mindez nem elég. Nem elég, hogy jogköreinek nagy részétől már régen megfosztották az uralkodót, szerintük már a királyi család tekintélye sem fontos. Ők valójában fel akarják számolni a spanyol monarchiát, és nem azért, mert idejétmúlt intézmény, hanem mert a királyok mindig is a baloldal útjában álltak. Nem azért, mert tesznek valamit, bármit, hanem pusztán azért, mert léteznek.

Merőben másképp vetődne fel persze a kérdés, ha Sánchez miniszterelnöktől is megvonnának minden kezdvezményt. Ha mondjuk neki adhatna bárki nyilvánosan egy tockost vagy ha eltakarodnának a háza elől a testőrök, és bárki becsöngethetne este nyolckor, hogy buenos noches, mi újság? Sánchez miniszterelnök azonban garantáltan élvezheti előjogait továbbra is, még ha nem is spanyol király, csak mezei szocia­lista.

Talán éppen ez a különbség. Hogy aki Isten akaratából uralkodik, annak teljesen más a viszonya a nemzettel, másképp felelős, mást gondol s mást tesz, mint akinek momentán egyetlen feladatot szabtak titokzatos műhelyekben: hogy rekordidő alatt minél több afrikait engedjen be a hazájába. Erre igazán ne legyen büszke, Sánchez úr, és lehetőleg hagyja békén a királyt.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000087
2024. szeptember 19. 19:36
🍓 ️ ­­É­r­­­t­­­é­­k­­e­l­­­d­­ ­a­­ ­­s­z­­­e­­­x­­i­ ­­p­­u­n­c­i­­m­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
Akitlosz
2024. szeptember 19. 19:32
"Sánchez miniszterelnök azonban garantáltan élvezheti előjogait továbbra is, még ha nem is spanyol király," Bezzeg Magyarországon nem ám a miniszterelnök dirigál, hanem a király! Grün álmában sem.
google-2
2024. szeptember 19. 18:38
Bezzeg Soros király és Alex királyfi menő, ugye, globalisták?
Akitlosz
2024. szeptember 19. 18:23
A narancssárga banda sem állítja helyre Magyarország 1946-bn eltörölt alkotmányát és esze ágában sincsen magyar királyt választani, sem visszaadni a Szent Koronának a jogait. habsburgot meg nem mer restaurálni, mert akkor elseperné a népharag a Mária Teréziás labanc bandát.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!