Kész agyrém az uniós büntetés

2024. szeptember 14. 15:34

A brüsszeli bürokraták ránk szabadítanák az illegális bevándorlókat és migránsgettókat hoznának létre az országban.

2024. szeptember 14. 15:34
ifj. Lomnici Zoltán
ifj. Lomnici Zoltán
Magyar Nemzet

Nyitókép: Jens Schlueter / AFP

„Az Európai Bíróság érvelése szerint a magyar kormány nem tartotta be az uniós menekültügyi szabályokat, és uniós jogot sértett a kialakított tranzitzónákkal. Valójában a bíróság is a brüsszeli álláspontot képviseli, és, az uniós intézmények vezető bürokratáitól már megszokott módon túlterjeszkedve a hatáskörén, próbálja – a jog eszközeit felhasználva – rábírni Magyarországot a migránsok beengedésére. Azért teszik ezt, mert hazánk nem hajlandó meghajolni azon brüsszeli döntések előtt, amelyek 

ránk szabadítanák az illegális bevándorlókat és migránsgettókat hoznának létre az országban.

Brüsszel tehát egyidejűleg zsarol és manipulál is, egy olyan módszert bevetve, amelyet szándékosan alkalmaz a bírói-technokrata gépezet annak érdekében, hogy hatalmi vagy vala­mifajta befolyási viszonyon – uniós javaslatokon, kényszereken – keresztül irányíthassák vagy még közvetlenebbül befolyásolhassák a nemzeti politikusok gondolkodását és végső soron a tagállami kormányzatok döntéseit és cselekedeteit.

Mivel az uniós hatalmi elit képtelen elfogadni a magyar kormány és a magyar emberek migrációval szembeni markáns és egyértelműen elutasító álláspontját, ezért Brüsszel kétszázmillió euró, valamint a késedelem minden egyes napján egymillió euró büntetést fizettetne meg a magyar emberekkel.

Magyarország a déli határkerítés megépítésének és fenntartásának finanszírozásával, valamint a határvadászok kiképzésével nemcsak saját magát, hanem 

az Európai Unió schengeni határainak védelme révén a kontinens valamennyi polgárát védi az illegális bevándorlók áradatával szemben. 

Ráadásul nem csupán fizikai, hanem egyben társadalmi, gazdasági, szociális és kulturális védelemről beszélhetünk.

Az idő előrehaladtával ráadásul egyre több tagállam állt a magyar bevándorláspolitika mellé, 

a német kormány például közölte: az illegális migráció nyomása miatt lezárja határait. Februárban Ursula von der Leyen is a határvédelmi képesség megerősítésének jelentőségét hangoztatta az Európai Parlament plenáris ülésén. Tavaly júniusban azonban az Euró­pai Unió belügyminisztereinek ülésén elfogadtak egy olyan tervezetet, amely kötelezően bevezeti az uniós szintű migránskvótát. A dokumentum értelmében azon országnak, amely nem teljesíti a befogadandó bevándorlók kapcsán előirányzott mutatókat, komoly pénzeket kell befizetnie az uniós kasszába. Ez Magyarország esetében éves szinten 250 mil­liárd forintba kerülne a magyar adófizetőknek.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
feveki
2024. szeptember 16. 15:06
Majd a romjain lehet valami új, de addig nem.
feveki
2024. szeptember 16. 15:06
Le kell rombolni ezt az egész szarkupacot, nem tartogatni és reménykedni benne, hogy megváltozik vagy egyáltalán megváltozhat.
feveki
2024. szeptember 16. 15:05
Nem szaros buszokat indítani, ami úgysem ér oda, mert amit nekünk nem engednek meg, azt maguknak igen.
feveki
2024. szeptember 16. 15:04
Európa alapja a demokrácia és ennek kell érvényt szerezni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!