Rendkívüli!

Minden külföldi útját lemondta Orbán Viktor

Ismét csalók házalnak Karikó Katalin nevével, a kutató elhatárolódik

2024. szeptember 06. 23:03

A Nobel-díjas kutatóbiológus leszögezte, hogy a nevét sem most, sem a jövőbe nem adja semmiféle gyógyhatású készítmény reklámjához.

2024. szeptember 06. 23:03

Nyitókép: Facebook

Ismét meglepő közleményt kellett kiadni Karikó Katalinnak. Nobel-díjas kutatóbiológusunk legfrissebb kommünikéjéban arról ír, hogy „a nyilvánosság segítségével ismét arra kell figyelmeztetnem a jóhiszemű embereket, hogy 

visszaélnek a nevemmel és a képmásommal több internetes felületen”. 

Ezúttal ízületi vagy gerincfájdalmak elleni „módszert” és „kapszulát” reklámoznak azokban az álhírekben és álinterjúkban, amelyekben jogtalanul hivatkoznak rá.

„Most is olyan szavakat, mondatokat, állításokat, nyilatkozatokat tulajdonítanak nekem, amelyeket én soha nem mondtam, nem állítottam a gerinc- vagy az ízületi fájdalmakkal kapcsolatban” – szögezte le a Nobel-díjas kutató, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy

 fokozottan óvatosnak kell lenni a betegségekkel való információgyűjtésben.

Karikó Katalin a közleményben végül azt is leszögezte, hogy a nevét sem most, a jövőben nem adja semmiféle termék, gyógyhatásúnak feltüntetett készítmény reklámjához.

Mint ismert, nem ez az első eset, hogy Karikó Katalin nevével visszaélnek a csalók. Korábban parazitákkal és vérnyomásproblémákkal kapcsolatban, előtte pedig körömgomba, illetve visszerek és véráramlási zavarok otthoni kezeléséhez kötődően tüntették fel álhírekben és nyilatkozatokban a nevét és képmását.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
karakter-2
2024. szeptember 08. 18:04
hatásos és biztonságos hatásos és biztonságos hatásos és biztonságos hatásos és biztonságos hatásos és biztonságos hatásos és biztonságos hatásos és biztonságos hatásos és biztonságos hatásos és biztonságos hatásos és biztonságos hatásos és biztonságos hatásos és biztonságos hatásos és biztonságos hatásos és biztonságos hatásos és biztonságos hatásos és biztonságos hatásos és biztonságos hatásos és biztonságos hatásos és biztonságos hatásos és biztonságos hatásos és biztonságos hatásos és biztonságos hatásos és biztonságos hatásos és biztonságos hatásos és biztonságos hatásos és biztonságos hatásos és biztonságos hatásos és biztonságos hatásos és biztonságos hatásos és biztonságos hatásos és biztonságos hatásos és biztonságos hatásos és biztonságos hatásos és biztonságos hatásos és biztonságos hatásos és biztonságos hatásos és biztonságos hatásos és biztonságos hatásos és biztonságos hatásos és biztonságos hatásos és biztonságos hatásos és biztonságos hatásos és biztonságos
Obsitos Technikus
2024. szeptember 08. 14:05
Nagy örömmel olvastam a hozzászólásokat, jót mulattam azon, hogy egy teljesen témán kívüli kérdésben milyen egységet mutatva kezdték újra a kollégák a régi nótát. Külön dicséret illeti Rugó professzort, aki mára egy egészen eltérő tudományágat kifejlesztve, teljesen más alapon karikózik. Sajnos az az érzésem, hogy egy óvodai gyermekdalra is épp ugyanilyen reakciókat adnának tudós olvasótársaim, pedig hát abban karika van, nem karikó.
karakter-2
2024. szeptember 07. 13:22
"survivor 2024. szeptember 07. 12:56 nanoképződmény Hát egy vírusfehérje elég NANO...." --- Semmi köze a fehérjékhez. A tudósok Pfizer vakcina hatására in vitro oldatban nanorobot és chip szerű képződményeket találtak. //ijvtpr.com/index.php/IJVTPR/article/view/102/291 lásd 22 oldal 11/c ábra, és 24 oldal 14. ábra minden, csak nem természetes képződmények
mgyfree
2024. szeptember 07. 13:05
survivor ügye hogy buzi felizgult xx komment
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!