Így vonul le az ár a Dunakanyarban (GALÉRIA)

2024. szeptember 22. 12:35

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium államtitkára közölte, keddig-szerdáig mindenképpen még magas vízállásra kell számítani a Dunán.

2024. szeptember 22. 12:35
null

Rétvári Bence államtitkár, Vác és térségének országgyűlési képviselője vasárnap egy galériát osztott meg Facebook-oldalán a dunakanyari árvízhelyzetről.

A képeken nagymarosi, kismarosi, verőcei és váci helyszínek is feltűnnek, de arról is információt kaphatunk, hogy Ipolydamásdnál milyen állapotok uralkodnak.

A politikus a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában arról is beszélt, hogy 

keddig-szerdáig mindenképpen még magas vízállásra kell számítani.

A Belügyminisztérium államtitkára arról is beszélt, hogy a tetőzés után arra kell figyelni, hogy a lassan apadó víz mellett is megőrizzék a gátak és védművek stabilitását. Felhívta a figyelmet arra, hogy a különböző nehézségek, szivárgások, gátszakadások, buzgárok 80 százaléka a tetőzés utáni időszakban következik be, ezért a következő napokban folyamatos figyelőszolgálatra van szükség, hogy sehol ne tudjon áttörni, átszivárogni a víz.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Gyorsan kezelték a rendkívüli helyzetet

Rétvári kérdésre válaszolva elmondta, hogy egyedül Pilismarótnál volt rendkívüli esemény, ahol megcsúszott a védekezés gerincét adó töltés, de 

a búvároknak egy 16 órás művelettel sikerült a problémát megoldani. 

Ezért is nevezte fontosnak, hogy mindenhol ott vannak a vízügyes szakértők, akik tudják, mit kell tenni kritikus helyzetekben, és azok a katasztrófavédők és katonák, akik a megfelelő élőerőt biztosítják az önkéntesek mellett.

A dunakanyari településeken készült fotókat alább tekintheti meg:

MTI/Mandiner

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Árvíz 2024 aktában.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000087
2024. szeptember 22. 12:40
🍓 ️ ­É­r­­­t­é­­­k­­e­­l­­d­ ­­­a­ ­­s­­z­­e­­x­i­ ­­p­­­u­n­­­c­­i­­­m­a­­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­.­­­𝐅­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!