Pillanatokon múlt a legrosszabb a Dunakanyarban: életveszélybe kerültek a katasztrófaturisták

2024. szeptember 21. 13:42

A Pest vármegyei kutató-mentő szolgálat mentette ki a bajba került embereket.

2024. szeptember 21. 13:42

Fotó: Vitályos Eszter Facebook-oldala

Vitályos Eszter kormányszóvivő a Magyar Nemzetnek beszélt az árvíz elleni védekezés újabb fejleményeiről. „Abszolút sikeres a védekezés, semmi olyan nem történt, amit ne lehetett volna azonnal orvosolni” – fogalmazott a politikus. Hozzátette: bár Pilismaróton gondot okozott a gát megcsúszása, a katasztrófavédelem és a búvárok segítségével orvosolták.

A kormányszóvivő arról is beszélt, hogy pénteken az is megtörtént a Dunakanyarban, hogy

katasztrófaturisták egy kishajóval bementek fotózni a vízzel elöntött területekre, ahol a vízbe borultak, majd egy fába kapaszkodva várták a segítséget.

A Pest vármegyei kutató-mentő szolgálat – akiknek Szentendrén van a telephelyük – mentette ki a bajba került embereket. Felhívta a figyelmet: fontos, hogy

akiket érdekel az árvíz, ne olyan helyekre menjenek egy jó fényképet vagy videót készíteni, ahol nagyon aktív vagy éppen árad a Duna, mert azon kívül, hogy a saját testi épségüket veszélyeztetik, a mentést és a védekezést is akadályozhatják.

***

A Mandiner korábban beszámolt arról is, hogy Budapesten is akadnak katasztrófaturisták: többen is az áradó Dunában úsztak, kajakoztak.

Ezt is ajánljuk a témában

Kapcsolódó cikkek a Árvíz 2024 aktában.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pragmatika
2024. szeptember 21. 15:29
Egyébként van a hülyék számára egy sokkal jobb javaslatom. Menjenek be csónak nélkül, így kikerülhető a borulás.
pragmatika
2024. szeptember 21. 15:27
Mi a f.szért kellett velük egyáltalán foglalkozni ? Gondolom volt bőven tennivaló a hülyék nélkül is.
masikhozzaszolo
2024. szeptember 21. 15:12
/mentést és a védekezést is akadályozhatják./ A védekezést igen, a mentést nem. Ők azért menetek a csínybe, hogy a mentést kiprovokálják. Olyan mint amikor a gátőr nem az ürgét csapja fejbe, hanem visszavezényli a lyukba, ásson még. Anti Pelikános.
sexykitty-5000087
2024. szeptember 21. 15:09
🍓 ️ ­É­­­r­t­é­­­k­­e­l­d­­­ ­­­a­­­ ­s­­z­­e­­­x­­­i­­­ ­­p­­­u­­­n­­­c­i­­­m­­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­.­𝐅­­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!