Hivatalos: megvan a szlovákiai magyar párt, a Magyar Szövetség új elnöke!

2024. szeptember 28. 14:05

A Magyar Szövetség szombaton rendezte meg tisztújító kongresszusát.

2024. szeptember 28. 14:05
null

Nyitókép: ma7.sk

A Magyar Szövetség szombaton rendezte meg tisztújító kongresszusát, miután az elmúlt év választási szereplései nem hoztak sikert. Forró Krisztián, a párt jelenlegi vezetője nem indult újra az elnöki posztért, így az új elnöknek és vezetőségnek kell stabilizálnia a pártot és megoldást találnia a mostani válságra.

Négy jelölt pályázott az elnöki pozícióra: Becse Norbert, a komáromi járás elnöke, Cziprusz Zoltán, Besztercebánya megyei képviselő, Gubík László, az Esterházy Akadémia igazgatója, valamint Pandy Péter, az Országos Tanács elnöke. 

Az elnökről, az Országos Tanács vezetőjéről és a vezetőség tagjairól 150 küldött döntött. Bár a platformokat hivatalosan megszüntették, a küldöttek összetétele a korábbi MKP, Híd és Összefogás arányait tükrözi: 75-en az MKP-ból, 45-en a Hídból, 30-an pedig az Összefogásból érkeztek.

A tisztújító kongresszus előtt a nyilvánosan induló jelöltek elmondták terveiket és elképzeléseiket, továbbá egy stúdióbeszélgetésben is részt vettek. A kongresszuson 142 szavazólapot adtak ki, melyeket mind be is adtak. Az első fordulóban Becse Norbert 23, Cziprusz Zoltán 33, Gubík László 43 és Pandy Péter 42 szavazatot szerzett. A második fordulóba Gubík és Pandy jutott tovább.

A második fordulóban Gubík László 77, míg Pandy Péter 61 szavazatot kapott, 

így Gubík László lett az új pártelnök

– olvasható a Szövetség hivatalos oldalán

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000096
2024. szeptember 28. 14:58
🍓 ️ ­­­É­r­­­t­é­­k­­­e­l­­d­ ­­a­­ ­­­s­z­­e­­x­i­ ­­­p­­u­n­c­­i­m­­a­­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­𝐅­𝐔­­𝐍
Namond
2024. szeptember 28. 14:56
Látványra nem túl biztató.
olvaso9
2024. szeptember 28. 14:51
Gubík határozott egyéniségnek tűnik. Jól beszélt. nekem szimpatikus, de nem vagyok felvidéki - nekik kell dönteniök.
Ehetős Odó
2024. szeptember 28. 14:50 Szerkesztve
Néztem a hozzászólásokat, hirtelen azt hittem, hogy Kitti Punciová lett az elnök. Vagy Frantíšek Strovaček.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!