Hivatalos: Dömötör Csaba veszi át Győrffy Balázs mandátumát az Európai Parlamentben

2024. szeptember 13. 11:27

Akik az ország ellen dolgoznak, fülön fogjuk csípni. Legyenek akár az új, akár a régi baloldal politikusai, szponzorai vagy lobbistái – írta közösségi oldalán a politikus.

2024. szeptember 13. 11:27

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Fidesz Dömötör Csabát jelöli Győrffy Balázs megüresedett európai parlamenti képviselői helyére – közölte Facebook-oldalán a Fidesz. Mint írták Dömötör Csaba az elmúlt 9 évben a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkáraként dolgozott, 2018 óta országgyűlési képviselőként.

Kormányzati megbízatását megelőzően több évig a brüsszeli Fidesz-delegáció munkáját segítette. Politikai pályafutása elején a Fidelitas külügyi kabinetét vezette, emellett két évig volt elnöke az Európai Néppárt ifjúsági szervezetének.

Tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi tanulmányok szakán végezte.

Dömötör Csaba saját oldalán is megerősítette a hírt. Mint írta, megtisztelőnek érzi az új megbízatást.  

„A Magyarország jövőjét érintő politikai csaták nagy része Brüsszelben zajlik, így még nagyobb szükség van a nemzeti érdekek erőteljes képviseletére. A nemzeti hangot szeretném erősíteni egy olyan intézményben, ahol sokan akarnák ezt a hangot lejjebb csavarni” – fogalmazott a politikus. 
Hangsúlyozta: „akik tiszteletben tartják hazaszeretetünket és megadják a tiszteletet Magyarországnak, számíthatnak a szövetségünkre. 

De akik az ország ellen dolgoznak, őket fülön fogjuk csípni. Legyenek akár az új, akár a régi baloldal politikusai, szponzorai vagy lobbistái.

Jelezte, hogy a kormányzati és parlamenti évek előtt jó pár évig a brüsszeli Fidesz-delegáció kötelékében dolgozott, akkor még munkatársként. Így a feladat nem lesz ismeretlen, mint ahogy a hely sem. „Az állomáshely változik, de a cél a régi. Egy szuverenitását és biztonságát megőrző, önmagáért kiálló, gazdaságában gyarapodó Magyarország” – írta Dömötör. 

Úgy értesültünk, a személyi döntés nem független attól, hogy a Tisza Párt kijutásával a magyar Országgyűlés mellett az Európai Parlament is kiemelt vitatereppé vált.

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
chief Bromden
2024. szeptember 13. 19:21
A Fidesz ki tud állítani tapasztalt politikusokat, a zavaros folyó meg nagy nehezen nyeretlen kétéveseket.
paracelsus-2
2024. szeptember 13. 17:47
Sajnálom. Hiányolni fogom a parlamentből. Sokszor kussoltatta el a bolsi patkányokat.
Pelso j.
2024. szeptember 13. 15:30
Dehogy fogsz te fülön csípni senkit. A hazai tábornak majd párszor eljátszod az ordító egeret, ott meg ugyanolyan jelentéktelen, haszontalan senki leszel, mint a csoportod eddig.
de France
2024. szeptember 13. 14:50
A négy kétharmad nem Orbán érdeme, hanem Orbán EREDMÉNYE miután sikeresen bevetett minden lehetséges manipulációs eszközt ahhoz hogy ez jöjjön ki. Ha ilyesmi nem számít akkor nem fektetett volna energiát a következő csalásokba : az Alkotmány többszörös módosítása zárt ajtók mögött, a választókerületek átrajzolása, a határon kívül élők szavazási buszoztatása és az e mail szavazatok engedélyezése, a Nyugaton élő magyar állampolgárok e mail szavazatainak megtiltása. Így lett "kétharmad" ami soha nem volt valóban kétharmad : 2/3.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!