Ennyi volt: ismét nevet vált a Jobbik

2024. szeptember 14. 14:31

A párt kongresszusán a küldöttek megszavazták a korábbi nevükhöz való visszatérést – közölte Adorján Béla pártelnök.

2024. szeptember 14. 14:31

Nyitókép: Jobbik-Konzervatívok Facebook-oldala

Adorján Béla, a párt elnöke Facebook-oldalán jelentette be, hogy a Jobbik pénteken megtartotta a 34. kongresszusát, 

melyen a küldöttek megszavazták a párt korábbi nevéhez való visszatérését, 

„ezzel kifejezve azon szándékukat, hogy legfontosabb célunk, és közösségünk egyetlen kijelölt útja a nemzeti érdekképviselet”

Emlékezetes, hogy 2023 februárjában nevezték el a pártot Jobbik-Konzervatívoknak. Így az utóbbi elnevezés mindössze alig másfél évet „élt”.

Adorján hozzátette, az, hogy újra Jobbik Magyarországért Mozgalom néven folytatják munkájukat, azt jelenti, hogy 

a konzervatív értékrendre alapozva, az alapvető emberi méltóság megteremtését tekintik feladatunknak minden magyar ember számára.

„A Jobbik régi-új nevével szeretnénk jelezni, hogy a társadalmunkat érintő valós problémák, azok felkarolása és képviselete a legfontosabb pártunk tagsága számára. 

Mozgalmi jelleggel, alulról építkezve politizálunk újra, az emberekkel szövetségben,

 közösen megoldást keresve a problémáikra” – zárta gondolatait a pártvezető.

Gyenge választási szereplés és szerepcserék

Emlékezetes, hogy a párt gyengén szerepelt a június 9-i önkormányzati és európai parlamenti választáson. Mindössze 45 ezer szavazatot kapott a Jobbik EP-listája, ami az összes leadott voks kevesebb mint egy százalékának felel meg, szemben az öt évvel ezelőtti 6,63 százalékos eredménnyel, ami egy mandátumra volt elég a pártnak az Európai Parlamentben.

A választást követően Gyöngyösi Márton távozott a párt éléről. Az új elnök Adorján Béla lett, aki  15 éve tagja a Jobbik közösségének. Jelenleg a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei közgyűlés tagja, Vásárosnamény önkormányzati képviselője, népi iparművészként, alkotó emberként dolgozik. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Málaga21
2024. szeptember 15. 22:42
Nem mindegy?
Chekke-Faint
2024. szeptember 15. 19:13
Baloldali nyalakodással tök mindegy minek nevezitek magatokat.
konfucius
2024. szeptember 15. 00:01
Szerencsétlen Adorján úr - azt mondja, az őszinte politizálásban látja a jövőt. Majd azt mondja: az emberekkel közösen akar megoldásokat keresni az emberek problémáira. Nos, keresni mindenki tud, ahhoz nem kell adóból fenntartani egy pártot. Másrészt a legutóbbi valós mérés szerint 45000 választó szeretné, hogy velük közösen keressen megoldást Adorján úr és pártja. Ezt igen erős túlzás "az emberek" kifejezéssel illetni. Mondhatni hazugság. Ennyit erről. Adorján úr inkább térjen vissza a szakmájához szerintem, mert rögtön az első mondatával szépen meghazudtolta a másodikat. Egyébként mérhetetlenül szdsz-érzést áraszt a történet. Az utolsó, méltán ismeretlen elnököt náluk is a villany lekapcsolása céljából választották meg. Adorján úr tökéletesen ugyanezt a szituációt hozza, legalábbis kívülről nézve. Csak aztán ki ne derüljön, hogy a Jobbik is milliárdos tartozásokkal szűnik majd meg. Az csúnya lenne.
Obsitos Technikus
2024. szeptember 14. 23:45
Szarabbik? Rongyabbik?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!