„Csak tettem a dolgomat, a többiekkel együtt” – mondja szerényen Kálmán bácsi, a szentendrei árvíz kerekesszékes hőse

2024. szeptember 20. 06:29

Szerinte alapvető emberi tulajdonság, hogy az ember ott segít, ahol tud.

2024. szeptember 20. 06:29
Kálmán bácsi és lánya. Fotó: Bors

 

Kálmán bácsi „másfél évvel ezelőtt került kerekesszékbe, amikor cukorbetegségből kifolyólag elveszítette a bal lábát” – írja a Bors a szentendrei férfiről, aki a bár sosem lesz képes feldolgozni az egész életét megváltoztató traumát, nemcsak, hogy együtt él helyzetével, „hanem ha szeretett települése segítségre szorul, azonnal a frontvonalba áll és ha kell homokot lapátol.”

Az interneten olvastuk a felhívást. Brigi lányommal közösen mentünk le a gátra, vittük a lapátot is, hogy megtöltsük a zsákokat homokkal. Készült ott rólam egy fotó, ami felkerült az internetre”

mesélte a lapnak Kálmán bácsi.

A Bors szerint az említett fotó után néhány óra alatt az árvíz szentendrei hőseként és „igazi példaképként kezdett terjedni” a neten. Pedig Kálmán bácsi szerint alapvető emberi tulajdonság, hogy az ember ott segít, ahol tud.

„Én csak tettem a dolgomat, a többiekkel együtt. Ez csupán emberség. Csodálatos dolog, hogy tényleg az egész település összefogott. Mindenki szorgalmasan és erejét megfeszítve dolgozott. Aki nem tudott lapátolni vagy homokzsákot pakolni, az süteményt hozott, vagy kávét főzött mindazoknak, akik a gáton dolgoztak”

– fogalmazott a férfi, aki több órán át lapátolta a homokot, hiszen több száz méteres gátat kellett megépíteniük a helyieknek.

A Bors információi szerint a surányi összefogás olyan eredményes volt, hogy a vízügyi szakemberek utasítására a csütörtöki napot mindenki pihenéssel tölthette, de a következő napokban is szükség lesz a helytállásra. „Kálmán lányai nagyon büszkék édesapjukra. Brigi szerint édesapjának hatalmas önbizalmat adott, hogy hasznosnak érezheti magát, így természetesen a következő napokban is együttes erővel veszik ki a részüket az árvízi védekezésben” – teszi hozzá a lap.

 

Kapcsolódó cikkek a Árvíz 2024 aktában.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ittésmost
2024. szeptember 20. 08:36
Isten áldja őt!
Hekimeki
2024. szeptember 20. 07:43
🤮🤮🤮🤮🤮
sexykitty-5000087
2024. szeptember 20. 07:41
🍓 ️ ­É­­­r­t­­­é­­­k­e­l­­d­­ ­a­ ­­­s­­­z­­e­­­x­­i­ ­p­­u­­n­c­i­­­m­­­a­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­𝟏­­𝟖­­­.­­­𝐅­𝐔­­𝐍
pollip
2024. szeptember 20. 07:24
Lapátolás közben nem tett fel magáról egy képet sem a közösségi médiába?!:-)) Tisztelet és köszönet az úrnak a példamutatásért:-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!