Az Orbán-rendszerben megszületett gyerekeket beteg társadalom várja

2024. szeptember 06. 10:50

A kormány politikai válasza a demográfiai helyzetre a keresztény vudu, a számító populizmus és a természetes ostobaság.

2024. szeptember 06. 10:50
Para-Kovács Imre
Para-Kovács Imre
Para-Kovács Imre
HVG

Nyitókép: Facebook

„Talán semmi sem mutatja meg plasztikusabban a kormány (Orbán Viktor) hozzáállását a tudományhoz, mint a demográfiai helyzetre, konkrétan a csökkenő születésszámra, valamint az azt meghaladó halálozási adatokra adott politikai válasz, ami a keresztény voodooo, a számító populizmus és a természetes ostobaság példaértékű elegye.

Vannak ezek a kutatók szerte a világban, akik reggel felkelnek, és nagyjából azzal telik az egész napjuk, hogy válaszokat keresnek például a demográfia kérdéseire, ráadásul ezt megelőzően mindenféle egyetemekre jártak, ahol kifejezetten ezzel a témával kapcsolatos tanulmányokat folytattak, tehát mondhatnám, hogy a kérdés szakértői, azaz tudósai lettek, és alig várják, hogy a politikusok megkérdezzék őket, mi a teendő, ha fogy a magyar, de nálunk a problémát az okozza, hogy a válaszaik nem illeszkednek a kereszténydemokráciát építő közpolitikába, úgyhogy nem kérdezi meg őket senki.

Sajnálatos módon a trendek az mutatják, hogy a fejlettebb országokban (Magyarország a látszat ellenére ide tartozik) általános jelenség a természetes fogyás, aminek oka leginkább a nők társadalomban betöltött szerepének átalakulása, azaz hogy a reprodukción kívül más dolgokkal is elüthetik az idejüket, nem kell feltétlenül folyamatosan szülniük, amíg a szervezetük alkalmas rá, hanem lehetnek buszvezetők vagy elméleti fizikusok, járhatnak iskolába, dönthetnek úgy, hogy egyáltalán nem akarnak gyereket, a férfiak pedig alkalmazkodnak ehhez, és lemondanak a birtoklás kényelméről, azaz többé-kevésbé egyenrangú félként viszonyulnak a megváltozott helyzethez.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 305 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Publius Decius Mus
2024. szeptember 09. 10:56
Én nem szólok bele mit csináljanak a románok, Para-Kovács aki románnak vallja magát se szóljon bele a magyarok dolgaiba.
finszter
2024. szeptember 09. 09:46
Két hete láttam este 10 körül a Szél K téren. Koszos, mocskos szakadt és úgy be volt állva hogy a világát sem tudta. Csoda hogy járni tudott. Jobb érzésű ember két méterre elkerülte. Kitöl is ilyen ez a világ?
Unknown
2024. szeptember 09. 08:20
A társadalom meggyógyitásának az lenne az első lépése hogy ezt a sok koszlott genetikusan alsóbbrendű galiciáner szart vagonba rakni és visszavinni ukrajnába ahová valók.A létezésük a legjobb példa arra ,hogy a migráció egy járhatatlan út.
zatoicsi
2024. szeptember 08. 18:38
Mióta mondom, hogy a liberálisok tetves gebedt torzonborz zsidók.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!