Az árvízi hős hete

2024. szeptember 21. 09:12

Az unió a költségek egy részének utólagos fedezésében, a károk helyreállításban tud segíteni, és ezt máris megtette.

2024. szeptember 21. 09:12
ORBÁN Viktor
Bolgár György
Bolgár György
Népszava

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

„Azt állította Orbán Viktor (Facebook oldalán, beszámolva a Lajta melletti terepszemléjéről), hogy »a vízügy szakembereivel egyeztetve engedélyt adtam a Lajta szükségtározó megnyitására«.

Ezzel szemben a tény az, hogy az erről szóló kormányrendelet szerint »a vízkárelhárítási célú tározók igénybevételét az Országos Műszaki Irányítási Törzs vezetője rendelheti el«. Két nappal később a miniszterelnök jó döntésnek nevezte a szükségtározó megnyitását. Hála tudjukkinek.

Azt állította a miniszterelnök hivatalos oldala (a miniszterelnok.hu), hogy »Orbán Viktor Dunaalmáson irányította a védekezési munkálatokat«.

Ezzel szemben a tény (nagyon remélem) az, hogy nem. A meghökkentő címmel ellentétben a tudósításban már az szerepel, hogy ellenőrizte a munkát. Így már egy kicsit jobb: főellenőr, nem pedig főcsővezető. De mi lenne, ha egyszerűen csak odamenne érdeklődni, tájékozódni, megkérdezni, van-e valami, amiben segítségre szorulnak? Az nem illene egy vezénylő tábornokhoz?

Azt is állította Orbán (sajtótájékoztatóján), hogy »minden tiszteletem mellett is, ha arra várnánk, hogy Brüsszel kisegítsen bennünket a bajból, akkor nyakig állnánk a vízben«.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezzel szemben a tény az, hogy az Európai Unió nem tud árvízvédelmi szakembereket, vízügyeseket, katonákat vagy önkénteseket küldeni sehová, mint ahogy homokot, lapátokat és műanyag zsákokat sem, mert ez a szuverén (ismétlem, szuverén) tagállamok dolga; az unió a költségek egy részének utólagos fedezésében, a károk helyreállításban tud segíteni, és ezt máris megtette. Az Európai Bizottság elnöke, von der Leyen asszony találkozott az árvíz által leginkább sújtott négy közép-európai ország vezetőjével, és 10 milliárd eurós azonnali támogatást ajánlott fel. A Brüsszelt nem anyázó Fico ott volt, Orbán nem. Vajh miért?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000087
2024. szeptember 21. 11:26
🍓 ️ ­­É­r­t­é­k­­­e­­l­­d­­ ­a­­­ ­­s­­z­­e­­­x­­i­­ ­p­­u­­n­c­i­­m­­­a­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­­𝐅­­­𝐔­𝐍
zakar zoltán béla
2024. szeptember 21. 11:24
A EU-s komor-nya mely országoknak ad?! Kedves Mese bácsi légy vidám, s kergesd Müszikét, a Habfiút a rakparton, délután!
nemugatolmerkapol
2024. szeptember 21. 11:23
Emlékszünk az 1993-as Sztálingrád c. német filmre? A német katonák szaladnak a Luftwaffe által ledobott ellátmányos ládához, remélvén, hogy lőszert, élelmet, gyógyszert találnak benne. Kinyitják és látják, hogy kaptak egy láda vaskeresztet... Köszönjük a semmit, von der Leyen führer! Bolgár egy gerinctelen unió-propagandista, kivénhedt prostituált lett.
nemecsekerno_007
2024. szeptember 21. 10:58
Bolgár elvtárs már washingtoni tudósító korában is a diktatúra ellen lázadt. Ugye Bolgár elvtárs?!?!?! Azt a kurva szelektív memóriát. Az is érdekes, hogy Gulyás Marci ilyen szerecseneket mosdat a Partizánvan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!