Árvíz elől menekülő vadállatok lepték el az főutakat Bajánál (VIDEÓ)

2024. szeptember 23. 14:57

A rendőrség arra kéri az autósokat, hogy a szokottnál is óvatosabban közlekedjenek.

2024. szeptember 23. 14:57

Nyitókép: Szalay-Bobrovniczky Kristóf Facebook-oldala

A dunai árhullám elől menekülő vadak a hét végén tömegével lepték el az 55-ös főutat a Pörböly és Baja közötti szakaszon – figyelmezteti a lakosságot a police.hu.

Szombaton és vasárnap az éjszakai és hajnali órákban az arrafelé közlekedők – a forgalom nagyságától függően – mind Pörböly, mind Baja irányából 20 km/órás sebességkorlátozás mellett kizárólag rendőri felvezetéssel haladhattak át az érintett útszakaszon, minden más időszakban pedig 60 km/órás sebességkorlátozás volt érvényben annak érdekében, hogy az emberek és az állatok egyaránt biztonságban legyenek.

A Bács-Kiskun vármegyei rendőrök szombaton éjjel sisakkamerájuk segítségével rögzítették, hogy riadt állatok – köztük őzek és szarvasok – menekülnek a gemenci erdőből. 

A Facebookon közzétett videón látszik az is, hogy egy ijedt őz az egyik motoros rendőr felé lépdelve keres kiutat, majd a járműtől és a fényektől megrettenve átugrik a szalagkorláton.

A helyi rendőrség a posztban megjegyzi, hogy jelen helyzetben nemcsak az úton közlekedőkre, hanem a térség erdőségeiben élő vadakra is vigyáznak.

A rendőrség a police.hu-n figyelmeztetett, hogy az érintett területen az autósok a lezárás időszakán túl is nagy figyelemmel közlekedjenek a fokozott vadveszély miatt, ugyanis a helyi erdőkből és az ár elől menekülő vadak gyakrabban bukkanhatnak fel az úton és annak közelében.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cinkegolyó
2024. szeptember 23. 17:11
Még a 60 km is sok!
sexykitty-5000088
2024. szeptember 23. 16:48
🍓 ️ ­­É­­r­­t­­é­­­k­­e­­­l­d­­­ ­­­a­ ­­s­­­z­e­­­x­i­­­ ­­p­­u­n­c­­i­­m­­­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­­𝐔­𝐍
Kaldvi
2024. szeptember 23. 16:16
Ama vadak ellepték az főutakat.
Bell & Sebastian
2024. szeptember 23. 15:18
Eddig mindig így volt, lépésben kell hajtani. De ami a legérdekesebb, szarban-bajban békében megférnek egymás mellett a különböző fajok, nincs agresszió. Komoly érv, a darwinisták üres fejére mért csapás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!