Orbán Viktor megérkezett Bajára, ahol a Duna hamarosan tetőzik (VIDEÓ)

2024. szeptember 23. 14:29

A Petőfi-szigeten 2800 méter hosszan kell védekezni.

2024. szeptember 23. 14:29

Nyitókép: FERENC ISZA / AFP

Készen állunk a következő órák védekezésére – tudatta Orbán Viktor miniszterelnök, aki Bajánál folytatta a védelmi ellenőrzési körútját, miután a Duna most ott tetőzik. A miniszterelnök Zsigó Róberttel, a térség országgyűlési képviselőjével és Kámánné Bari Bernadett megválasztott polgármesterrel közösen felügyelte a munkálatokat. 

Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke a távirati irodának úgy nyilatkozott,

a kormányfő meghallgatta a vízügyi szakemberek jelentését, eszerint a Petőfi-szigeten 2800 méter hosszan kell védekezni.

A védvonal egy részét a 2013-as árvíz után nem bontották el, így most kevesebb mint a felét kellett megépíteni. 

Tűzoltók, önkormányzati dolgozók és sok önkéntes munkájának köszönhetően péntek estére megépült a hiányzó töltésszakasz, és az egész védmű fóliázása és homokzsákokkal való megerősítése is megtörtént” – tudatta.

A sziget különböző pontjain elhelyezték a további védekezéshez szükséges homokzsákokat, a munkagépek is a szigeten vannak, és készenlétben áll 130 tűzoltó is.

Folyamatos figyelőszolgálat 24 órában ellenőrzi a védművet. A miniszterelnök megállapodott az új polgármesterrel, hogy másfajta ideiglenes védművek helyett a jövőben mobilgátak védik majd Baja városát az árvizektől. 

Baján most tetőzik az árvíz. A védművek állnak, az ellenőrzésük folyamatos.

– közölte a miniszterelnök hétfő délben a Duna menti városból. Orbán Viktor a közösségi oldalán közzétett bejegyzésében leszögezte: Baja meg fogja csinálni! 

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Árvíz 2024 aktában.

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pintyoke-2
2024. szeptember 23. 17:20
Szandit most miért nem vitte hajókázni?
sexykitty-5000088
2024. szeptember 23. 16:48
🍓 ️ ­­É­­­r­t­é­­­k­­­e­l­­d­­­ ­­a­ ­s­z­­­e­­­x­­i­­­ ­p­u­n­­­c­i­­m­­a­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­𝟖­­.­­𝐅­­­𝐔­𝐍
auditorium
2024. szeptember 23. 16:40
Egyik rokonunk a Duna egyik bp-i mellékága közelében lakik és igy számolt be az árvizhelyzetről: "Nálunk a mellékágban nincs emelkedés a vizszintben, mivel még időben lezárták a zsilipet. A főágban is túl vagyunk a tetőzésen, elindult az apadás. Szerencsére úgy néz ki, hogy megúsztuk ezt az árvizet nagyobb tragédia nélkül. Persze az ártéren épült házakat most is elöntötte a viz és voltak elzárt települések is. Még nagy munka lesz az árviz utáni takaritás, helyreállitás. Idehaza sok mobilgát épült az utóbbi időkben a sok tiltakozás ellenére is, amik most jól szerepeltek. Mindenki kiment a gátra, legalábbis egy szelfi erejéig, azonban nem mindenki maradt ott lapátolni. "
Patika
2024. szeptember 23. 15:41
Ha kisgömböc nem hajóval ment volna, akkor a vízszint nem lett volna ilyen magas. Minden vízbe mártott test a súlyából annyit veszt, amennyi az általa kiszorított víztömeg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!