Áradás, kánikula, aszály, silány élelmiszerek, klímahiszti – Mindnek ugyanaz az ellenszere

2024. szeptember 18. 07:41

A jobboldali kormány nem üti le ezt a ziccert, azzal ezüsttálcán nyújt át az éledező baloldalnak egy olyan világbajnok témát, amelyben ráadásul igaza lesz.

2024. szeptember 18. 07:41
Vésey Kovács László
Vésey Kovács László
Pesti Srácok

Nyitókép forrása: Orbán Viktor Facebook-oldala

„A konzervatív, életpárti tájszemlélet egységes területként tekint a Kárpát-medencére – hiszen a természet szintjén valóban az. A teljes Kárpát-medence tájszemléletű, fenntarthatóságot szem előtt tartó felmérése, nyilvántartása és az ilyen működtetésére törekvés erősítené a terület integrációját és ebben Magyarország súlyát.

A vidéki lakosság nagyobb mértékű helyben maradása fékezné az urbanizációt. A nagyvárosok lakosságának fokozott duzzasztása nem véletlenül baloldali program Európa-szerte, hiszen az újonnan felhúzott, steril lakótelepek és lakóparkok mindenütt fontos elemei a baloldali szavazótábor szaporításának.

A klímarettegtetésben és széndioxid-hisztiben nagy eredményeket elért zöld–újkommunista propaganda komoly vetélytársat kapna egy átfogó, tájszemléletű konzervatív környezetpolitikával.
Magyarország igazodna az Európai Unió irányához, amely pályázatok sokaságával serkenti a folyók visszaszabályozását, a természet és a vizes élőhelyek helyreállítását, valamint a fenntartható vízgazdálkodást. Ugyanezt célozza az Európai tanács által elfogadott Természet-helyreállítási törvény, amely augusztus 18-án lépett életbe.

Mindennek persze vannak elkerülhetetlen szükségletei: módosítani kell, illetve rugalmasabbá kell tenni az agrártámogatási rendszert, a jogszabályokat is meg kell igazítani, és alaposan tájékoztatni kell az érintetteket, elsősorban a gazdákat a lehetőségekről és előnyökről. A másik alternatíva viszont az egyre durvább időjárási szélsőségek, a talaj romlása, az aszályok és az áradások váltakozása, ahogy azt most két héten belül megtapasztalhatjuk. Arról nem beszélve, hogy a felsorolt, rengeteg előnyt figyelembe véve, a jobboldali kormány teljesen önazonos módon lőhetné be ezt az óriási ziccert. Ha viszont nem teszi, azzal ezüsttálcán nyújt át az éledező baloldalnak egy olyan világbajnok témát, amelyben ráadásul igaza lesz.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lauderstenonis-2
2024. szeptember 18. 23:19
konzervatív, életpárti tájszemlélet Muhaha. Ilyen rizsát. Közben a Fidesz kormány zárt be több száz postát a kistelepüléseken. Most Lázár számolja fel a szárnyvonalakat. Erre jön ez a prosti srác és "konzervatív, életpárti tájszemlélet"-ről hadovál.
Picnic Niki
2024. szeptember 18. 22:57
Nem véletlen, h a Fidesz fő szavazóbázisa a vidéki ember.
MaBaker
2024. szeptember 18. 12:52
Maximálisan egyetértek, kérdés, hogy Orbán valójában is azt képviseli amit mond, vagy sem.
altercat1
2024. szeptember 18. 12:38
Takács Károly Árpád-kori csatornarendszerek //epa.oszk.hu/00400/00414/00001/pdf/takacskaroly.pdf "Az Árpád-kori határleírások rekonstrukciója, valamint a régészeti eredmények arra a következtetésre vezettek, hogy a vizsgált csatornák kora középkori eredetűek, és hogy egy meglehetősen összetett vízügyi feladatokat ellátó folyószabályozó rendszer emlékeiről van szó. Különféle megfontolások alapján azt is valószínűsíteni lehetett, hogy ebben az időszakban a Kárpát-medence minden alföldi-áradmányos területén csatornarendszerek épültek. Az 1000 és 1200 közötti időszakból összesen 115 határleírásról van tudomásunk, ebből 46-ban tűnik fel árok vagy fossa, tehát az összes forrás kereken negyven százalékában. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy a határpontokat szempontunkból teljesen esetlegesen jelölték ki, akkor az a következtetés adódik, hogy az ország egész területén előforduló, mindenütt közönségesnek számító objektumokról van szó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!