„Aki politikusként gazember, az magánemberként is gazember” – Tarlós szerint Magyar eddig csak azt bizonyította, hogy ért a botránykeltéshez

2024. szeptember 27. 12:46

Budapest egykori polgármestere szerint Magyar Péter eddig semmivel nem bizonyította, hogy megvannak benne a képességek egy ország vagy egy nagyobb rendszer vezetésére.

2024. szeptember 27. 12:46

Nyitókép: Attila Kisbenedek/AFP

Tarlós István, Budapest korábbi főpolgármestere Rónai Egon műsorának vendége volt. A műsorvezető többek között olyan témákban kérdezte az egykori városvezetőt, mint a Lánchíd felújítása vagy a napokban levonult áradás, de a Magyar Péter-jelenség is terítékre került.

Rónai Egon azt a kérdést tette fel a korábbi főpolgármesternek, hogy mit gondol a Tisza Párt szárnyalásáról. Tarlós erre a kérdésre válaszolva kijelentette, hogy attól „a liberális rögeszmétől, – amitől mindig is vitustáncot kaptam –  hogy egy embernek kétféle jelleme van: egy ember magánemberként, egy jellem politikusként, ilyen a világon nincsen”.

Ezt most nem Magyarra mondom, hanem általánosan: aki politikusként gazember, az magánemberként is gazember”.

Ezt is ajánljuk a témában

Majd arról is beszélt, hogy a kormánybarát média részéről visszafogottabban kezelné azt a kérdést, hogy Magyar Péter milyen oldali. „Akarva, akaratlanul megemelik Magyart. (...) Nem szabadna a miniszterelnök szintjére emelni ezt az embert” – hangsúlyozta.

„Hogy Magyar Péterben bíznék-e vagy nem, erre azt kell mondanom, hogy 

semmi esetre sem tudnék bízni abban, aki a múltjával ilyen politikát folytat, és ilyen módon jelenik meg a közvélemény előtt.”

Az elhangzottakhoz hozzátette, hogy „Magyar Péter eddig azt bebizonyította, hogy tud botrányt kelteni, hangulatot kelteni, zűrzavart kelteni. Ő egy olyan figura, aki nagyon ügyesen meglovagol egy olyan helyzetet, amely helyzet kedves kevés protest szavazó számára” – fejtette ki a véleményét Tarlós István. 

Magyar Péter eddig még nem bizonyított

Ezután arra is felhívta a figyelmet, hogy 

Magyar Péter eddig semmivel nem bizonyította, hogy bármilyen problémára megoldást tudna találni. 

Semmivel nem bizonyította, hogy megvannak benne a képességek egy ország vagy egy nagyobb rendszer vezetésére. S tulajdonképpen még praktikus értelemben vett programja sincs. Ha elérkezik ennek az ideje, el tudom képzelni, hogy Magyar Péter népszerűsége rohamosan csökkenni fog” – vázolt fel egy lehetséges forgatókönyvet Tarlós István.

A teljes beszélgetést alább hallgathatja meg:

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hopszjuliska
2024. szeptember 27. 14:01
Kedves Tarlós Úr! Fordítva kellene: aki magánemberként gazember, a politikusként is az lesz!
Ergit
2024. szeptember 27. 13:27
És fordítva. Aki magán emberként gazember, az politikusként is az. (Lásd Feri is!)
MyOp
2024. szeptember 27. 13:19
Miert van az, hogy az olyanok mint Tarlós vagy Pokorni nincsenek már a Fidesz élvonalában, sőt... . Higgadt, normális, felkeszült és mindenek előtt kulturált ember mindkettő, akik tudtak dolgozni, vinni azt a területet, ami rájuk volt bízva, voltak eredményeik. Valahogy erre a féle tudásra, amit ők tudtak, mintha nem is lenne szükség manapság. Pedig, de.
sozlib_abschaum
2024. szeptember 27. 12:54
"Ő egy olyan figura, aki nagyon ügyesen meglovagol egy olyan helyzetet, amely helyzet kedves kevés protest szavazó számára", hiába no, ner lovag volt a kis nőverő de kibaszták, mint a macskát szarni, mert túlzásba vitte a ner lovagságot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!