Így szabadultak fel a budapesti alsórakpartok (GALÉRIA)

2024. szeptember 26. 12:15

Budapest főpolgármestere közölte, a tervek szerint péntektől a villamos forgalom is helyreáll. Hétvégén pedig a gyalogosok és a bringások is visszatérhetnek.

2024. szeptember 26. 12:15
null

Nyitókép: MTI/Kocsis Zoltán

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere arról számolt be közösségi oldalán 

visszavették a várost az árvíztől.

Majd ismertette, hogy csütörtök kora reggeltől újra az autós forgalomé mindkét alsó rakpart, a hétvégén pedig a megszokott módon a gyalogosok és a bringások vehetik birtokba a pesti oldalt. 

Karácsony némileg előre tekintve arról is írt, hogy munkatársai jelenleg azon is dolgoznak, hogy péntektől a villamos forgalom is helyreálljon. A Lánchíd pesti hídfőjénél is zajlik a villamosalagút takarítása. 

A tervek szerint pénteken az üzemkezdettől indulnak a 2-2B-23 villamosok.

A főpolgármester bejegyzésében azt is közölte, hogy a Margitsziget egyelőre zárva marad. A Főkert munkatársai a faállományt vizsgálják, „hiszen sok helyen meglazult a talaj, ami fokozza a fakidőlések veszélyét, ezért óvatosságra van szükség. A speciális intézkedések bizonyítják, hogy nekünk mindenek előtt való a biztonság” – zárta gondolatait a városvezető.

A rakpart „visszahódításáról” készült galériánkat alább tekintheti meg:

 

 

Kapcsolódó cikkek a Árvíz 2024 aktában.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000092
2024. szeptember 26. 18:32
🍓 ️ ­É­­­r­t­­­é­­k­­e­­­l­­d­ ­­a­ ­­s­­­z­e­x­­i­­­ ­p­u­n­­­c­­­i­­­m­­a­­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!