Ahol „a víz az úr” – itt a bizonyíték, hogy mennyire hiányzik a mobilgát a Római-parton (videó)

2024. szeptember 22. 08:15

Óbuda Duna menti szakaszának jó része még napokig víz alatt maradhat.

2024. szeptember 22. 08:15

Nyitókép: Képernyőfotó

Az elmúlt napokban többször is írtunk arról, hogy Budapest III. kerületének római-parti szakasza hosszabb időre víz alá kerülhet.

A Duna vízszintje Óbudán csütörtök éjszaka érte el a 8 méteres vízállást, a Római-parti árvízi védekezéshez addigra 640 köbméter homokot, 145 ezer homokzsákot adott ki az önkormányzat – írta az obuda.hu.

A kerületi média a hétvégén egy videós összeállítást tett közzé, melyen jól látszik, hogy mely területeket uralja jelenleg is a Duna. Az Óbuda Média pont akkor járt a Pünkösdi gát környékén, mikor az egyik újépítésű társasház udvarából szivattyúzták ki a vizet.

De motorcsónakkal a Római plázsra is „beúsztak”, ahol 

a kedvelt vendéglátóhelyek pultjáig állt a víz.

Rendőrök végzik a beléptetést

A Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) tájékoztatása szerint a Királyok útja, Nánási úti gát megerősítésével szeptember 18-án az esti órákban végeztek, folyamatos járőrözéssel ellenőrzik a fővárosi fővédvonalhoz tartozó valamennyi III. kerületi gátat, gátszakaszt, eközben a forgalmi zárást az Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelete folyamatosan biztosítja.

A Római-partra a beléptetést a rendőrség végzi, 

a rendőrségi beléptető pontoknál nyilatkozatot kell tenni: mindenkit csak saját felelősségre engednek be. A regisztrált személyeknek karszalagot adnak.

A vonatkozó felvételt alább tekintheti meg:

Nagyon hiányzik a mobilgát

A fenti felvételek is azt bizonyítják, hogy „fájóan hiányzik a mobilgát” a III. kerület Duna menti szakaszán. 

Emlékezetes, hogy 

Karácsony Gergely, valamint a DK-s óbudai vezetés nem adott arra engedélyt, hogy mobilgátat építsenek a területen. 

A főpolgármester tavaly decemberben, a mostaninál kisebb árvíz idején aztán azzal verte ki a biztosítékot a helyiek szemében, hogy az áradás idején csónakba ült, kievezett a Dunára és ott készített egy mosolygós szelfit Tüttő Kata főpolgármester-helyettes társaságában, miközben az emberek az értékeiket mentették onnan néhány száz méterre. 

Az évtized dunai áradása pedig ismét veszélybe sodorta kétezer ember ingatlanjait, miközben Karácsony immár öt éve csak ígérgeti a megoldást. 

Kiss László, DK-s óbudai polgármestertől sem kaptak igazán segítséget a helyiek, mivel a kerületvezető jelenleg előzetes letartóztatásban van. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Árvíz 2024 aktában.

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Trinitysum
2024. szeptember 22. 10:27
Nyugodjon le mindenki, aki a parton építkezett, annak mindnek van engedélye. Ha nem lenne, már le kellett volna bontania az építményt. Nem kell okoskodni. Itt arról van szó, hogy az önkormányzat azért halogatja a gátépítést, és ködösít annak helyével kapcsolatban, mert így akarják rákényszeríteni a hullámtérben ingatlannal rendelkezőket, hogy saját erőből megépítsék meg. Ekkor a Nanási-Király úti (feljebb építendő) gát fölöslegessé válna, és a gátra szánt pénzt is lenyúlhatnák a balosok.
Phm045
2024. szeptember 22. 10:24
Szarok a Rómaipartra..... Idióták, sznobok, epítkeznek ártérre. Mocskos nagy kenőpénzekért kaptak építési engedélyeket, stb, stb. Fizessék ki a mobilgátat is........
békalepcse2.0
2024. szeptember 22. 09:55
Még is megépülne az a mobilgát, azzal csak megerősítést kapnának a törvényt semmibe vevők. Azt üzenné vele a kormányzat, hogy nyugodtan csinálj amit akarsz majd utólag úgy is megvédünk a saját hülyeségedtől is. Na persze mindezt közpénzen!...
sexykitty-5000087
2024. szeptember 22. 09:52
🍓 ️ ­­­É­­­r­t­é­­k­­­e­­­l­d­ ­­a­­ ­s­­z­­e­­­x­­i­­ ­­p­­u­­n­­­c­­i­m­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­­.­­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­­­𝐅­­𝐔­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!