A „Ne féljetek!” ismét szép lesz! – Vogel Evelin példát mutatott a hasonló sorsú nőknek

2024. szeptember 26. 16:34

Immár a második nő vallott kendőzetlenül a Tisza Párt elnökéről, Magyar Péterről.

2024. szeptember 26. 16:34
null
Krupincza Mariann
Krupincza Mariann

Nyitókép: Képernyőkép/Index

Már jó ideje pedzegették a közélet mélyebb berkeiben jártasak, hogy rövidesen eljön az az idő, mikor a címlapok egyes politikusok magánéletéről harsognak majd. Sokáig csak legyintettünk erre, nem is tudtuk, miként történhet ez meg. 

Aztán 2024 legelején mintha egy galamb szállt volna a belpolitikai sakktáblára, és borogatni kezdte a bábukat. Ebből lehettünk szerdán reggel is egy epizód részesei, mikor némi túlzással felrobbantotta az internetet az Index Vogel Evelinnel készült interjúja. Immár a második nő vallott kendőzetlenül a Tisza Párt elnökéről, Magyar Péterről.

Ezt is ajánljuk a témában

Márciusban jómagam is könnyek között hallgattam az egykori igazságügyi miniszter, Varga Judit megdöbbentő történeteit. 

Nőként és már-már sorstársként is együtt tudtam érezni vele. 

Ahogy sorolta, hogy min ment át volt férje mellett, egyre csak felidéződött bennem egy mentálhigiénén tanult zavar képe, a nárcizmusé. Hiszen az elhangzott események nagyon beleillettek a képbe: az úgynevezett szerelembombázás, mikor a nárcisztikus jegyeket mutató fél még a csillagokat is lehozná partnerének az égről, sőt, egy ideig piedesztára is emeli talán. 

Aztán mikor célt ér, jön a feketeleves: a becsmérlő megjegyzések, a következetlen viselkedés, az elbizonytalanítás, illetve 

a „klasszikus” gázlángozás, mikor már abban sem biztos a másik, hogy mit látott vagy hallott. 

S a „repülő majmokról”, a nárcisztikus vagy nárcisztikus jegyeket mutató fél udvartartásáról még nem is beszéltünk, akik ellenségként kezelhetik az empatát. A cél mindig ugyanaz, hogy az általában megannyi értékkel és mély érzésekkel bíró nő – de újabban már egyre több férfi is – pocsékul érezze magát. Mert „kínzója” csak így lehet fent. 

Ezt is ajánljuk a témában

Azonban kellően támogató háttérrel és megfelelő tudatosággal ki lehet szállni ebből a mókuskerékből. 

Egy dologhoz kell a megsebzett félnek tartania magát: törekednie kell a nulla kontaktra. Ha ez nem kivitelezhető, akkor minimálisra kell redukálni a kommunikációt és az érintkezést is. 

Ahhoz, hogy a fent felvázolt gödörből valaki kimásszon, hatalmas erőre van szükség. Vogel Evelinnél ezt láthattuk. Erre utalt talán az az Instagram-sztorija is, amit alig pár órával a nagy port kavart interjút követően osztott meg. Ebben azt írta: „Ha most nem fizeted meg a belső Igazságod kimondásának az árát, akkor 

később azt fogod megfizetni, hogy nem mondtad ki.”

De ő kimondta, vállalta a következményeket. Szinte 100 százalékos pontosággal megjósolta volt párja reakcióit is. Varga Judithoz hasonlóan szembenézett a félelmeivel, exe esetleg haragjával, bosszúvágyával is. 

A következő napokban talán választ kapunk arra is, hogy ki mivel zsarolta a másikat, de egy dolgot már most megjegyezhetünk: 

Vogel Evelin példát mutatott a hasonló sorsú nők számára,

és tovább taposta azt az utat, amire még a tavasszal Varga Judit is rálépett.

Ezt is ajánljuk a témában

Lányok, asszonyok, jól jegyezzétek meg a következő mondatokat:

 „Büszke nő, anya vagyok, ezt nem hagyom, hogy elvegyék”. 

„Ha az exem tényleg beváltja a fenyegetését, és feljelent, akkor nem fogok tudni mást tenni, mint megvédeni magam a nyilvánosság előtt, egyedül, nőként. Erőből, indulatból erőszakosan elnyomni valakit, mint ahogy most velem teszi, teszik – abból semmi építő nem születik”.

Engem többé már nem tudsz megijeszteni!”

S talán kijelenthető az is, hogy pár hónap után a szégyenfolt végre el kezdett halványulni II. János Pál pápa 1978-as székfoglaló homilíájának szállóigévé lett mondásán, amelyet az utóbbi időben mondhatni, illetlenek bitoroltak. Végre talán visszanyerheti eredeti üzenetét a 

Ne féljetek!” felkiáltás. 

Ideje hát újra kitárni azokat a kapukat azok előtt, akik igazán megérdemlik!

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000095
2024. szeptember 27. 17:28
🍓 ️ ­­­É­­­r­t­é­k­­­e­­­l­d­­ ­­a­ ­­s­­­z­e­­x­i­­ ­­p­u­­n­c­­i­­­m­­a­­t­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­­.­𝐅­­­𝐔­­𝐍
sagirdilsiz-2
2024. szeptember 27. 00:25
Nem tudom mi volt előbb, a Magyar the Man, vagy az evelinthevogel? Tudja ezt valaki? ( az instán evelinthevogel, Evelin)
warrior08
2024. szeptember 26. 21:31
Jó, hogy egyesek szidják ennek hölgynek a bűnöző anyját. Akkor nem nagyon hallottuk ezeket a hangokat, mikor a Tisza Párt egyik oszlopos tagja volt a bűnöző édesanya! A nővédők meg most persze kussolnak, úgy mint Varga Judit esetében is.
2024. szeptember 26. 20:24 Szerkesztve
"Csopak Na!! Azért ne emeljük már pidesztalra ezt a hülye picsát! Csak tolta a selyemmajom fosos szekerét!!" Ez a lényeg. A másik szempont, hogy ennek a nőnek az anyjának a büntetett előélete is egy teher volt a nejlonmessiás számára a politikusi karrierjéhez. Ez is közrejátszhatott a konfliktusukban, ami még inkább kihozta a fenyegető vadállatot a pszichopatából. Így aztán az is lehet, hogy nem a nő elégelte meg a fenyegetéseket, az agressziót, hanem a selyemmajom dobta őt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!