Vegytiszta demagógia, amit Magyar Péter a kórházakról állít

2024. augusztus 18. 11:58

Egy olyan összetett rendszert nem lehet csak pénzzel egy csapásra hibátlanná varázsolni, mint az egészségügy.

2024. augusztus 18. 11:58
null
Ambrus-Jobbágyi Zsófia
Ambrus-Jobbágyi Zsófia
Magyar Nemzet

Nyitókép: Képernyőkép / Magyar Nemzet 

„Tagja vagyok egy Facebook-csoportnak, amely azokat a nőket tömöríti, akik az egyik budapesti kórház szülészetén hozták világra a gyermeküket. A csoport moderált és zárt, a lényege, hogy őszintén kérdezhessenek és beszámolhassanak a körülményekről, az orvosokról, a csecsemőosztályról, és minden fontos részletről a tagok egyrészt egymásnak, másrészt azoknak a leendő anyukáknak, akik épp oda készülnek. Azt hiszem, szinte minden kórház szülészetének vagy kiemeltebb osztályainak van hasonló csoportja, tehát biztosan nem egyedi esetről van szó. 

Lényeg a lényeg, annak, aki tudni szeretné, hogy jó lesz-e neki és a babájának abban a kórházban elkezdenie életük első közös napjait, a csoport ellenére nem igazán lesz objektív képe az ott folyó munkáról és körülményekről. Ennek pedig az az oka, hogy ahány édesanya, annyi nézőpont és tapasztalat gyűlt össze az évek során a különféle orvosokról, a szobák körülményeiről és állapotáról, a szülésznőkről, a csecsemősökről, és folytathatnám a sort. Például volt olyan, aki arról számolt be, hogy a csecsemőosztályon dolgozóknak mindörökké hálás lesz, mert mindenre megtanították türelemmel, szeretettel és maximális odafigyeléssel anélkül, hogy kérnie kellett volna. 

Viszont olyan is volt, aki  elhagyatottnak érezte magát, mert senki nem nyitotta rá érdemben az ajtót az ottléte alatt, és mindent egyedül kellett megoldania. Voltak, akik ugyanarról az orvosról ódákat zengtek, és olyanok is, akik óva intettek tőle. Egy anyuka beszámolt arról is, hogy nem tudta a szobája ablakát kinyitni, mert be volt ragadva, és ottléte harmadik napján már annyira száraz volt a levegő, hogy vérzett az orra. Egy másik szerint hibátlanok és tiszták voltak a kórtermek, szépen festettek és messzemenőkig ideálisak.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 168 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lionheart-7
2024. augusztus 26. 08:23
"Vegytiszta demagógia, amit Magyar Péter a kórházakról állít" Az, hogy Vitályos vagy akárki a Fideszből 2024-ben Gyurcsányra hivatkozik, micsoda, ha nem vegytiszta demagógia?
alexandrosz-2
2024. augusztus 20. 07:30
Tudod zsideszes geci ti sok sok penzünkön qrtátok el 14 év alatt. Nem kicsit, nagyon. Hazug patkányok vagytok.
soilgyuri
2024. augusztus 19. 23:35
Hát valóban nem lehet egyik pillanatról a másikra pénzzel megváltozatni ezt a rendszert. Nem is raknak bele pénzt az biztos. Persze az elmúlt 14 évben talán más módszerekkel is lehetett volna próbálkozni...
kissb56
2024. augusztus 19. 19:35
Az egy dolog hogy a fostos peti demagóg, de folyton hazudik is. Ezzel hergeli a lumpen proli szavazóit, akik függőségi viszonyban vannak vele.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!