Nagy vihart kavart a hír, hogy Fásy Ádámot a Magyar Érdemrend polgári tagozatának lovagkeresztjével tüntették ki

2024. augusztus 24. 20:20

Nézzük meg, hogy pontosan miért kapta ezt a kitüntetést!

2024. augusztus 24. 20:20
Deák Dániel
Deák Dániel
Facebook

Nyitókép: Képernyőkép / Mandiner.hu

„A héten nagy vihart kavart a hír, hogy Fásy Ádámot a Magyar Érdemrend polgári tagozatának lovagkeresztjével tüntették ki augusztus 20-a alkalmából. Sokan utána olvasás nélkül rögtön felháborodásuknak adtak hangot. De mi legyünk igényesebbek és nézzük meg, hogy pontosan miért kapta ezt a kitüntetést!

Sokan nem tudják, hogy Fásy Ádám 2005-ben rávette a Munkácsy-gyűjtő Pákh Imrét, hogy a nagyszerű magyar festő alkotásaiból hozzanak létre egy utazó kiállítást. Ennek a kezdeményezésnek köszönhetően az így létrejött Munkácsy-tárlatot azóta többmillióan tekintették már meg világszerte: az elmúlt húsz évben éppúgy láthatta a kiállítást az Ermitázs közönsége Szentpéterváron (ott egymillióan nézték meg a tárlatot), mint egy-egy magyar kisváros közönsége.

Fásy Ádám tehát a Munkácsy Alapítvány elnökeként húsz éve végez egy hatalmas kulturális értéket hordozó munkát és mind a mai napig óriási energiával szervezi ezt az utazó kiállítást. Ennek megfelelően a díjat Fásy Ádám »kulturális szervező, műsorvezető, a Munkácsy Alapítvány elnökeként« kapta, tehát pontosan megjelölték, hogy azt milyen minőségben érdemelte ki.

A sok köpködő mellett én csak kitartó munkát kívánok neki a Munkácsy-kiállítások szervezőjeként és gratulálok a kitüntetéshez!”

Kapcsolódó vélemény

undefined

Lengyel Tamás

Facebook

Idézőjel

A kultúra a Citadella keresztjén meg felakasztotta magát.

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 113 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyaloggos
2024. augusztus 26. 14:31
GYŐZIKE azért nem kapott lovagkeresztet a BÉKEMENETELÉSE után, mert a NAV adócsalás okán vizsgálódott körülötte, és AZT már csak nem akarták ORBÁNÉK, hogy ama zűrös ügyek mellé adják azt a keresztet.
gyaloggos
2024. augusztus 26. 14:14
BÉKEMENETŐ = BÉKEMENETELŐ
gyaloggos
2024. augusztus 26. 14:13
linnhegyi! "Fásy lovag tiszteletére!" MOST akkor FÁSY ÁDÁM LOVAG, KERESZTES LOVAG, vagy csak egy LOVAGKERESZTES BÉKEMENETŐ? Hm....?
Patika
2024. augusztus 26. 12:32
Danikám, nagy vihart kavart, oké. (de te melyik szemeddel nézted be)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!