Mi történik? Bizonytalanná vált az ATV népszerű műsorának sorsa

2024. augusztus 14. 16:48

Több véleményműsorról is rövidesen döntést hoz az ATV Műsortanácsa.

2024. augusztus 14. 16:48

Nyitókép: Facebook

A Media1 portál szúrta ki, hogy az eredetileg augusztus 26-án, 21:55-re beharangozott ÖT című vitaműsor Konok Péter történész, Schiffer András ügyvéd, Ceglédi Zoltán politikai elemző és Hont András újságíró közreműködésével egyelőre még sem tér vissza az ATV képernyőjére. A műsorújságben sem lelhető fel.

A Media1 úgy tudja, 

az ÖT stábtagjai az induló értekezletre készültek, amikor váratlanul megtudták, hogy egyelőre mégsem számítanak rájuk.

Műsortanács dönt majd az ÖT sorsáról is

A lap felidézte, hogy a napokban Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója Puzsér Róbert Spirit FM-es távozásával kapcsolatban nyilatkozott a Media1.hu-nak. Ebben kitért arra is, hogy a csatorna úgynevezett Műsortanácsa rövidesen összeül, és szakmai és pénzügyi szempontok alapján megvizsgálja, hogy mely műsorok kerülhetnek képernyőre az ATV-nél és a Spirit FM-nél egyaránt, 

a véleményműsorok visszatérésére pedig előreláthatólag októberig biztosan várni kell

 – húzták alá.

Válaszolt a csatorna Sajtóosztálya

A Media1 a történtek kapcsán megkereste az ATV-t, melynek Sajtóosztályától az alábbi választ kapták:

„Az ATV a nyár folyamán két új belső testület létrehozását is indokoltnak tartotta a hatékonyabb működés érdekében. Az egyik az átfogó üzleti kérdéseket vizsgáló háromfős Stratégiai Tanács, amelynek feladata a változó piaci viszonyok és fogyasztói szokások követése és annak lereagálása. A másik egy ötfős Műsortanács, amelynek feladata a csatorna műsorpolitikájának megvitatása. A Műsortanács az érintett osztályok igazgatóiból áll. A Műsortanács anyagi, szakmai szempontokat és nézői igényeket vesz figyelembe. Ahhoz, hogy egy ilyen méretű intézmény időben érzékelje a megújulás szükségességét, elengedhetetlen ilyen munkacsoportok létrehozása.

Mivel az őszi struktúra legfontosabb váltása a Géniusz és A nagy Dilemma indulásával lesz, 

úgy döntöttünk, hogy szeptemberben még nem szeretnénk minden nyári pihenőre vonult műsorunkat elindítani. 

Ez lehetőséget biztosít az ATV Csoportnak mint magánintézménynek, hogy újragondolja, hogy indokolt-e véleményműsorok megújítása. Ezt a munkát végzi el a Műsortanács. Ez a döntés a televíziós műsorstruktúra csak kis részét, a késő esti sávot érinti, ahol szeptemberben ideiglenesen több Fórum című műsort sugárzunk. A véleményműsorokról hozott döntés csoportszintű, így a Spirit FM-re is érvényes”.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
btete757
2024. augusztus 19. 16:30
Nagy gondban az ATV. A nézők követelik M. Pétert, de a gazdi ezt nem akarja,ö a Boeszmét akarja tolni ezerrel mert akkor biztos a Fidesz 2/3.Mi fog ebből kisülni?
Pretorian
2024. augusztus 15. 11:24
A szüret közeledtével nő a "présház árnyéka"! Majd új, a csodaváró kántorokkal cserélik le a romlottakat! Kár, és még nem is vesszük észre!
blackorion93
2024. augusztus 15. 10:46
Az elején nézhető volt..., utolsó pár adás gyalázatos volt. Kivéve Konok. Szerintem senkinek nem fog hiányozni.
Picnic Niki
2024. augusztus 15. 03:06 Szerkesztve
Felesleges is annyi vitaműsor, elég a választások előtt sűrűbbé tenni. Meg nincs is értelme, mert kormánypárti képviselő eddig sem jött, meg eztán sem fog, így dög unalmas. Amúgy lehet, h ott is azt kellene mutogatni, amit itt a Mandineren állandóan reklámoznak, szexi puncikat, és egyből emelkedne a nézettség
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!