„Mi polgári radikálisok vagyunk”– kávézót alapítottak Puzsér Róberték (videó)

2024. augusztus 02. 14:22

A publicista szerint ez a kezdeményezés, ez a kulturális tér egyszer majd kiindulópontja lehet egy másik Magyarországnak, a negyedik köztársaság megalapozásának.

2024. augusztus 02. 14:22

Inga néven új kulturális tér nyílik Belvárosban , amelynek egyik alapítója a publicista Puzsér Róbert, aki Till Attilával a Mini Propagandában mutatta be a helyet.

Ahogy a nemrég Ábrahám Róbert újságíróval összeverekedő Puzsér magyarázta, ez egy olyan kulturális bázis lesz, amely magában foglal színházat, képzőművészeti galériát, előadó teret és egy kávézót/kocsmát. Mint mondta a polgári ethoszt akarják feltámasztani.

Szerinte a politikát a kultúrán keresztül lehet megváltoztatni, ahhoz pedig meg kell idézni ezt a polgári éthoszt. Ez egy újabb nekirugaszkodás akar lenni olyan, mint a reformkor vagy mint a Nyugat nemzedéke – magyarázta. Egy teljesen nyitott teret akarnak, amellyel párhuzamosan a Szélsőközép youtube csatornát is fejlesztik majd.

Mint mondta, neki nincs baja azzal a feszültséggel és indulattal ami jellemzi a közélete, sőt fel is használja, de a f..szuk ki van a polarizációval és a weimarizálódással. 

Mi polgári radikálisok vagyunk és ezt a fogalmat akarjuk újraalkotni” – mondta

Szerinte ez a kezdeményezés, ez a kulturális tér egyszer majd kiindulópontja lehet egy másik Magyarországnak, a negyedik köztársaság megalapozásának. 

A felvételt itt nézheti meg:

 

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 194 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
wombatmenhely
2024. augusztus 05. 20:42
Puzsér ügyesen titkolta, mire készül (avagy a háttérembereivel együtt). Kíváncsi vagyok, mi lesz ebből a helyből: Drogtanya, az Aurórához hasonló anarchista fészek, vagy vendégforgalom nélküli pénzmosoda? Egyébként vicces lenne, ha mondjuk Bayer vagy Lentulai vezetésével kormánypárti újságírók mennének be oda, kiugratva Puzsért & Tsait a bokorból.
wombatmenhely
2024. augusztus 05. 16:51
Az egészben 2 érdekes mozzanat van: 1. Immár érthető, miért a Tűzoltó utcába hívta PR Ábrahámot arra a bizonyos megbeszélésre. Eddig a vézna kis kamerázó havert tartottam fontosnak, a jelen hír tükrében az illető személye másodlagos. 2. Nyilvánvaló, hogy Puzsér itt csak stróman. Még ha a magyar átlagnál messze jobban is él, egy ekkora helyiség kibérléséhez/átalakításához/berendezéséhez/a nyitókészlethez/az alkalmazottak fizetéséhez nem lehet tőkéje. Kérdés, pénzmosodaként fog-e működni a lokál? Mivel most el kell mennem, folytatom - ha időközben mások meg nem írták volna, ami még az eszemben jár.
timeslot66
2024. augusztus 04. 02:20
Szerintem meg agresszív balfasz vagy Robi.
catalina11
2024. augusztus 03. 14:26
flesh ripper 2024. augusztus 02. 16:46 Talán, rá kellene ébredniük ezeknek az önkép-zavaros prolibulvár műcelebecskéknek, hogy teljes félreértés az életük! Semmilyen politikai-közéleti vezetésre, irányításra nem hivatottak, nem alkalmasak, nem felkentek, nem felhatalmazottak. Összetévesztik magukat valakikkel. Olyanokkal, akik szorgalommal és elkötelezetten dolgoznak, szellemileg, intellektuálisan valódi erőfeszítéseket teszik, képezik magukat, tehetségesek, nagytudásuak, becsületesek, alázatosak, szölgálják a nemzetet, közösségüket, tudományos, művészeti, gyakorlati eredményekkel büszkélkedhetnek. Szolgálat helyett, ezeknek a puzsíros fröcsögőknek az életük blöff, kamu, csalás, verbális zsonglőrködés, hangoskodás, rötyögés és nyálverő hablatty. Duma, duma, önteltség, pöffeszkedés, pökhendiség! Igazi szaros puzsír!" Puzsér és Till!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!