Megszólalt a férfi, akit nyolc helyen lőttek meg Ercsin: Miért jöttetek az öcsém házára?

2024. augusztus 13. 07:58

A TEK tizenöt embert fogott el a lövöldözésben, a támadók akár negyvenen is lehettek!

2024. augusztus 13. 07:58
null

Nyitóképünk illusztráció. Forrás: MTI/Komka Péter

Ahogy megírtuk, lőfegyverekkel és vascsövekkel támadt egymásra két társaság Ercsiben, augusztus 10-én. Most a Borsnak adott interjút Balogh Attila, akinek hiába kiabálta a családja, hogy álljon meg, ő  fegyvertelenül, széttárt karokkal sétált az eldördülő lövések irányába: a férfit nyolc helyen érte lövés, derült ki.

„Felnyújtott kézzel elindultam feléjük, hogy megkérdezzem tőlük, miért jöttetek az öcsém házára ennyien” 

– nyilatkozta.

Emlékeztettek: a lövöldözés még hétvégén történt Ercsiben, ahol a nyílt utcán támadtak rá egy családra. A rendőrségre betelefonáló férfi segítséget kért, majd a hívást követően a dolgok elfajultak: 

gáz-riasztó és gumilövedékes pisztolyokkal nyitottak tüzet a családra, két embert megsebesítettek, majd elmenekültek.

A beszámolók szerint az utcán folyamatos fegyverropogást lehetett hallani, mire aztán megérkeztek a rendőrök, később pedig a kommandósok is, akik összesen tizenöt embert fogtak el. A család ennek ellenére továbbra is retteg, szerintük egy feljelentés miatt támadtak rájuk, bár évek óta haragban vannak egymással – írják.

Hozzáteszik: a bandaháborút idéző jelenetekről Balogh Attila azt mondja, nem foglalkozott a lövésekkel, nem érdekelte, hogy vele mi történik majd. Elmondása szerint 15-20 ember rohant feléjük különféle fegyverekkel, miközben 6-7 autó is érkezett a helyszínre, amikből nem csak 4-5 ember szállt ki, hanem több, azaz a támadók közel 40-en lehettek.

Az adatgyűjtés szerint világossá vált, hangsúlyozzák, hogy 

két helybéli család közötti vita váltotta ki az erőszakos támadást. 

Az elkövetőket az összehangolt akcióban, vasárnap délután fogták el a 6-os főútnál. Az ügyben megszólalt a polgármester is: régi, több évtizedes családi villongás újult ki, mondta. 

A két család között valamilyen oknál fogva időnként tettlegességig fajul a vita, 

és ezt kénytelen látni a város lakossága, tudtuk meg.

 

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
altercat1
2024. augusztus 13. 13:48
Azok a Balog-ok H nélkül írják a nevüket. Volt velük dolgom.
Swansea2688
2024. augusztus 13. 13:32
Az a nagy szerencse, hogy 10-e éppen szombat volt, így mind a negyvenen otthon voltak, és mindnyájan mehettek Baloghék házához, nem kellett szabadságot kivenniük a munkahelyükön.
gelimertasoz
2024. augusztus 13. 11:00
Le a libernyák diktatúrával!
gelimertasoz
2024. augusztus 13. 11:00
Nem, a libernyáksmasszer Baumann Peti ott se volt, stak halucináltuk a TEK-et.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!