Megpróbáltam őszintének tűnni

2024. augusztus 17. 23:12

Én életemben nem vettem Nők Lapját, de úgy voltam vele, hátha mondott valami jót rólam a Gálvölgyi.

2024. augusztus 17. 23:12
Havas Henrik
Havas Henrik
Facebook

Nyitókép: Képernyőfotó

„Ma kora délután rájöttem, hogy én egy sznob f@sz vagyok. A Laci összekészítette nekem a pénteken szokásos újságokat, plusz a Magyar Narancsot meg az ÉS-t. Na, és akkor megláttam a Nők Lapját, a címlapon Gálvölgyi Jánossal. Mondtam a Lacinak, hogy adjon egy Nők Lapját, nem akart hinni a fülének. Én életemben nem vettem Nők Lapját, de úgy voltam vele, hátha mondott valami jót rólam a Gálvölgyi, így aztán nagy sóhajok közepette megvettem ezt a női újságot.  A harmadik oldalon: a főszerkesztő rövid kis írása a nyaralásról. Az ilyenre szoktam mondani az egyetemen, hogy ez olyan, mint a fagylalt. Jóízűen elnyaljuk, aztán már el is felejtjük.  

Na, de Jónap Rita olimpiai jegyzete zseniális. Idézem: »24 évvel ezelőtt a lagzink hajnali 6-ig tartott, de a férjem, az apám, a bátyám, és az apósom reggel 8-kor már izgatottan nézte a Sydney-ben éppen zajló vízilabda-döntőt.« Na, a Gálvölgyi: »Tavaly (amikor majdnem meghalt) az egyik orvos azt mondta, hogy Művész Úr, csak így tovább, ilyen derűsen, tréfásan, ahogy eddig…! De Doktor Úr -válaszoltam-, én egyáltalán nem ilyen vagyok. Mondja, ha maga hazamegy, még valakit megműt?«

Na még egy interjú Bujtor Balázzsal, a Budapesti Fesztiválzenekar hegedűművészével. Ő meséli, hogy egy filmforgatás után a rendező, Máriássy Félix azt találta mondani az édesapjának, hogy a Frenreisz helyett egy könnyebben kiejthető névre volna szükség. Végül a nagypapa nagyanyjának a vezetékneve bukkant fel, a Bujtor név. A papát, azaz Bujtor Istvánt nagyon megviselte lelkileg, hogy elvesztette imádott édesapja nevét.  Na, még annyit – erről is a Nők Lapjából szereztem tudomást –, hogy Enyedi Ildikó az Oscar-díj-jelölés után a sellyei arborétumban egy több száz éves, mindent tudó ginkófáról forgat filmet. A fa tövében álló német színész, Sylvester Groth játszott a Becstelen brigantyk című filmben. Ő Enyedi Ildikótól tudta meg, hogy a növények reagálnak az emberek nemcsak a tetteire, de még az érzelmeire is. 

Ennyi elég, mert van még Karafiáth Orsolya, és hát egy zseniális Dragomán-tárca, melynek főszereplője a legkedvesebb étele, a vajas kifli. Mától újabb olvasója van a Nők Lapjának.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
melybuvar
2024. augusztus 19. 13:45
"Micsoda húgyagyú vén szivar vagy te"
flesh ripper
2024. augusztus 19. 09:16
Még vonaglik: még él Havas.
nempolitizalok-0
2024. augusztus 18. 18:31
Nem mondott jót rólad, hájjalbélelt gecinekl nevezett. Gondolom, hiszen mi más jutott volna az eszébe rólad.
titi77
2024. augusztus 18. 17:37
ez a vén szarjankó most már az utolsókat rúgja. hova földelik el? erre már rájött?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!