Még mindig a mentelmi joga mögött bujkál Magyar Péter (Videó)

2024. augusztus 23. 14:55

Az alkotmányjogász szerint a mentelmi jog nem arra vonatkozik, hogy a botrányos kocsmai verekedésekhez nyújtson védelmet, az az EP méltóságát hivatott megőrizni.

2024. augusztus 23. 14:55
Magyar Péter, diszkóbotrány, fotó: Nyitókép: Képernyőfelvétel

Nyitókép: Képernyőfelvétel Magyar Péter diszkós botrányáról

 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Magyar Péter , a Tisza Párt alelnöke néhány nappal EP-mandátuma átvétele előtt egy fővárosi  klubban olyan botrányosan viselkedett, hogy végül biztonsági őrök vezették ki egy szórakozóhelyről.

A politikus balhéjáról megrázó videók kerültek elő, a Tisza Párt alelnöke a szemtanúk szerint még a szórakozóhely előtt is folytatta ámokfutását. 

A beszámolók szerint miután a biztonsági őrök kivezették Magyart a diszkóból, két diák is távozott onnan, és az utcán látták, amint a politikus elindult a rakpart felé, nyomában a férfival, akinek elvette a telefonját. 

A lap azt írta, mindketten látták azt is, hogy Magyar egy telefont dobott a Dunába, egyikük még azt is megjegyezte, hogy a politikus óvatosan, „sunyiban” dobta a vízbe a készüléket, hogy ne legyen feltűnő.

Mint arról korábban a Mandiner is beszámolt: a telefont később a vízirendészet munkatársai megtalálták a Duna medrében. A Magyar Nemzet információ szerint a készülékről aztán sikerült lementeni a rajta tárolt videófelvételeket, amelyeket a hatóságok felhasználnak a nyomozás során.

Alkotmányjogász: a mentelmi jog nem arra vonatkozik, hogy a botrányos kocsmai verekedésekhez nyújtson védelmet

Lomnici Zoltán alkotmányjogász korábban arról beszélt a Magyar Nemzetnek, hogy amennyiben a telefon elvétele erőszakosan történt, akkor akár rablás bűncselekménye is megvalósulhatott. Ha pedig nem volt erőszak és fizikai érintkezés, akkor lopásról beszélhetünk. Utóbbi esetben akár három év szabadságvesztéssel is büntethető az, aki ilyen jellegű bűncselekményt elkövet.

Az alkotmányjogász arra is felhívta a figyelmet, hogy a mentelmi jog nem arra vonatkozik, hogy a botrányos kocsmai verekedésekhez nyújtson védelmet, hiszen az az EP méltóságát hivatott megőrizni.

Ugyanakkor az sem megkerülhető, hogy egy háromgyerekes családapáról van szó, aki az elmúlt hónapokban erkölcsi piedesztálról beszélt számos közéleti kérdésről, ráadásul frissen szerzett EP-mandátumot. Ilyenkor az első lépés, hogy a legfőbb ügyész megkeresi az EP elnökét és kezdeményezi a mentelmi joga felfüggesztését.
 

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vandor-58
2024. augusztus 24. 15:42
Ebből is látszik hogy hibás törvényeket fogadtak el mentelmi jog ide vagy oda az ilyen jellegű viselkedés nehogy már mentelmi jog védetségre adhasson okot egyébként mindig is ugyanaz a véleményem hogy be kéne tiltani az alkoholt mert sokaknak fogalmuk sincs hogy alkoholos állapotban mit tesznek hiszen nem is emlékeznek rá, hogy mennyire gusztustalan és undorító modort hoz elő belőlük ez az állapot.
nyugalom
2024. augusztus 23. 19:13
Mindigis csak Hejvargáné marad, Judit cipőtalpáig se ér fel!
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. augusztus 23. 15:45
Minden, amivel másokat próbál meg hazug módon besározni a Fidesz, visszahullik a saját fejükre. Lásd Győrffy Balázs. Amúgy a ráállított ezer paparazzi még nem tudott egy jobb képet csinálni róla, hogy minden hírben ez van? 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
CirmoS
2024. augusztus 23. 15:15
A fostosgatyás parazita féreg csak egy nagypofájú gyáva szar! Nyálkás, csúszó- mászó féreg! Kussol, ha megszólal hazudik mint a vízfolyás, folyamatosan menekül..ennyi! Ez csak egy seggnyaló cseléd!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!