Majd egy tucat drogost kaptak el a Szigeten

2024. augusztus 13. 14:40

Kábítószer-kereskedelem gyanúja miatt három, kábítószer birtoklása, illetve fogyasztása miatt hét embert fogtak el.

2024. augusztus 13. 14:40
null

Nyitókép: YouTube

A rendőrök különböző droggyanús anyagokat foglaltak le: körülbelül 150 tablettát, 156 gramm port, 50 gramm kristályt és egyéb szert. Garázdaság miatt hét, lopás miatt négy embert fogtak el. Biztonsági intézkedés keretében a rendőrök tíz ember orvosi ellátásáról intézkedtek, és megtaláltak két otthonról elszökött gyereket – közölték. A Sziget fesztivál környékén ellenőrizték a közúti és a hajóforgalmat is a rendőrök, közlekedési szabálysértés miatt hat esetben tettek feljelentést, 28 közigazgatási vagy helyszíni bírságot szabtak ki. 

Hajózási szabálysértés miatt egy feljelentést tettek és tíz alkalommal szabtak ki helyszíni bírságot.

A személyszállítással kapcsolatos visszaélések elkerülése érdekében a Közlekedési Hatóság és a Budapesti Közlekedési Központ munkatársaival együttműködve 664 taxit ellenőriztek, ennek során 108 esetben tártak fel szabálytalanságot. A fesztivál területének biztonságáért elsősorban a szervező és a biztonsági cég felelt, szorosan együttműködve a rendőrséggel. A fesztivál területén a BRFK egyenruhás állományának tagjai gyalogosan és elektromos járművekkel láttak el szolgálatot. 

Magyar kollégáik munkáját idén két egyenruhás holland rendőr is segítette. A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajója a nap 24 órájában cirkált a sziget körül, kiegészülve az Óbuda-Békásmegyer Közterület-felügyelet hajójával. Sokan keresték fel a BRFK Prevenciós Pontját, ahol bűn- és baleset-megelőzési programokkal, baleseti szimulátorral, hasznos tanácsokkal és játékokkal várták a látogatókat.

 Idén a fő téma a kibertérben elkövetett bűncselekmények megelőzése volt, a legnépszerűbb programnak pedig a karaoke bizonyult. A külső biztosítási feladatokban a BRFK mellett a Készenléti Rendőrség állománya, valamint a polgárőrség vett részt. A jól látható rendőri jelenlét mellett a civil ruhás nyomozók a látogatók közé vegyülve dolgoztak a bűnelkövetők kiszűrésén – olvasható a police.hu oldalon.

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mandala-3
2024. augusztus 13. 16:35 Szerkesztve
Ez bizony szerény teljesítmény a több ezer közül az a "majd egy tucat". Vagy ezek csak a vip sátorban elkapottak?
FeketeFehér
2024. augusztus 13. 16:11
Egy fideszes rendezvényen háromszor ennyit lehetne elkapni. :))))) Mondjuk Deutsch Tomi védett személy, neki lehet porcukros az orra. :))))
kamaty23
2024. augusztus 13. 15:53
Sokkal talalobb lett volna a cikk, ha azt irjatok: random bevittek 12 drogost a szigetrol. Ott kb fulladozni lehet a drogban. Szerintem meg a rendorokre is rakinaljak lassan.
nyugalom
2024. augusztus 13. 15:41
Az egyik nem hejvargáné?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!