Kovács Zoltán szerint több százezer ember volt kíváncsi az augusztus 20-i tűzijátékra Budapesten

2024. augusztus 21. 07:27

A budapesti központi eseményeket kiemelten nagy érdeklődés övezte, a programokon nap közben és a tűzijáték alatt is több százezren vettek részt

2024. augusztus 21. 07:27
null

Nyitókép: Peter Kohalmi / AFP

Köszönjük mindenkinek a türelmet és kitartást! Köszönjük, hogy az időjárás viszontagságai ellenére is ilyen sokan tekintették meg a tűzijátékot!

– írta Kovács Zoltán, az ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs vezetője a Facebook-oldalán.

Tájékoztatása szerint az augusztus 20-ai nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs biztonsági megfontolásból hozott felelős döntését követően a 22 órakor kezdődő tűzijáték rendben lezajlott. Az operatív törzs a szituációt folyamatosan figyelemmel kísérte, a meghozott döntésekről a közönséget folyamatosan és haladéktalanul tájékoztatta.

A nap folyamán beérkezett információk alapján kijelenthető, hogy a keddi Szent István-napi rendezvények rendben zajlottak és komolyabb fennakadás nélkül véget értek. Az eső által okozott kellemetlenségek és késedelem ellenére rendkívüli esemény nem történt.

A rendőrség kedd 23 óráig országosan 324 rendezvény békés lebonyolítását biztosította – ismertette az operatív törzs vezetője.

A budapesti központi eseményeket kiemelten nagy érdeklődés övezte, a programokon nap közben és a tűzijáték alatt is több százezren vettek részt.

„Köszönjük a lebonyolításért felelős szervezőknek, a rendvédelmi szerveknek, az állami közreműködőknek és szervezeteknek, minden fellépőnek, kiállítónak, valamint a több százezer látogatónak, hogy hozzájárultak az idei Szent István-napi programsorozat biztonságos és sikeres lebonyolításához” – írta. „Az augusztus 20-ai nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs ezzel befejezte munkáját”– közölte Kovács Zoltán.

(MTI)

***

 

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Wolfram004
2024. augusztus 21. 17:27 Szerkesztve
folytatás Amúgy a tűzijáték költségét csökkentik az olyan hozadékok, mint a turisztikai bevételek, a főváros és az ország imidzsének növekedése vagy az magyar emberek öntudatának, összetartozásának erősödése. Ezeket nehéz fillérre átszámolni. (Bár a liberálisok érzik, hogy ez rájuk nézve kimondottan hátrányos, így nehezebb internacionalizálni a magyarok hazáját)
Wolfram004
2024. augusztus 21. 17:26
Mindenkinek, aki szerint ezt a pénzt: beteg gyerekekre, afrikai éhezőkre, törött lábú kisverebekre kellett volna inkább költeni... (vagy lerről-felfelé néző bociszemű migránsokra) Arra nem ezt kell költeni, hanem a DK, a momentum, a párbeszéd és a többi kártékony, himihumi pártok működésére elpazarolt pártfinanszírozási pénzeket. Meg az ájrópai parlamentben öt évig csücsülő léhűtők havi 15.000 €-s fizetését. Meg az őket "kiszolgáló" apparátusra költött ájrómilliárdokat. Meg a Zselenszky zsebén keresztül futtatod dollármilliárdokat. Meg a többit. Hisz ezek csak a jéghegy csúcsa. Mert ezek össztársadalmi hasznosság szempontjából nem semlegesek, mint egy tűzijáték, hanem kimondottan károsak. folyt...
bogdan5-aki-vigan-jatszott-mig-elevenen-egtek-az-oroszok
2024. augusztus 21. 10:53 Szerkesztve
EGYSZER CSAK EGYETLEN EGYSZER PRÓBÁLNÁK EZT A PÉNZT, AMIT NEM LEHET MÁSRA KÖLTENI A DUMA SZERINT VALAMI OLYAN DOLOGRA KÖLTENÉK, AMI ESETLEG OLYAN GYEREKEK MŰTÉTJÉRE MEGY, AKIKNEK A SZÜLŐK ÚGY KOLDULJÁK ÖSSZE A PÉNZT!!!! MERT UGYE MINDIG AZ ÉPP HATALMON LEVŐ KORMÁNY CSICSKÁSAI KAPJÁK MEG A TŰZIJÁTÉK CÉGEN KERESZTÜL A GECI VALTON - UGYE ŐK KISZOLGÁLTÁK A KURCSÁNYT IS MOST A FIDESZT IS -TUDJÁK MINDIG MELYIK SEGGET KELL NYALNI MI LENNE HA ENNEK AZ ELKÜLÖNÍTETT A PÉNZNEK A FELHASZNÁLÁSÁT EGYSZER CSAK EGYETLEN EGYSZER A TISZTELT HÁZ EGY MAGYAR BETEG KISGYEREK MEGMENTÉSÉRE CSOPORTOSÍTANÁ ÁT NÉZZÉTEK TÁTOTT SZÁJJAL A TÜZET AZ ÉGEN RÜHESEK
bogdan5-aki-vigan-jatszott-mig-elevenen-egtek-az-oroszok
2024. augusztus 21. 10:40
KENYERET ÉS CIRKUSZI JÁTÉKOKAT- LETT VOLNA ENNEK A PÉNZNEK JOBB HELYE IS ......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!