Kiadták a figyelmeztetést – ismét rákapcsol a nyár

2024. augusztus 11. 08:25

Jövő péntekig a déli vármegyékben 36-37 fok közelében alakulhatnak a csúcsértékek.

2024. augusztus 11. 08:25

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Jövő péntekig újabb hőhullámra kell számítani Magyarország döntő részén, majd a következő hétvégén markáns hidegfront érkezhet – derül ki a HungaroMet Zrt. szombat délutáni videójából.

Az előrejelzés szerint a markáns ciklonok és frontjaik messze elkerülik a Kárpát-medence térségét. Az ország döntő részén 33-34 Celsius-fok közelében alakul a csúcshőmérséklet legalább jövő péntekig, és az éjszakák is kifejezetten enyhék lesznek. Számottevő csapadék nem várható, de kedden és szerdán a Dunántúlon egy-egy zápor, zivatar elképzelhető.

Jövő péntekig a déli vármegyékben 36-37 fok közelében alakulhatnak a csúcsértékek,

és az éjszakák is kifejezetten melegek lesznek. Az északnyugati vármegyékben a következő napokban 30 fok közelében alakulnak a csúcshőmérsékletek, ami a hét második felében is csak 32-33 fok közelébe emelkedik.

Jövő szombaton egy markáns hidegfront érkezik északnyugat felől, amelynek hatására sokfelé várható zápor, zivatar, a front mögött pedig várhatóan érdemben visszaesik a hőmérséklet.

Fokozatosan kúszik felfelé a hőmérő higanyszála

A HungaroMet Zrt. most vasárnapra Baranya, Tolna, Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyére másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki, a négy vármegyében a napi középhőmérséklet 27 Celsius-fok felett alakulhat. Somogy, Zala, Vas, Győr-Moson-Sopron, Veszprém, Komárom-Esztergom, Fejér, Pest, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés vármegyékben a napi középhőmérséklet 25 fok felett alakulhat a hét utolsó napján.

Az előrejelzés szerint hétfőn és kedden Somogy, Baranya, Tolna, Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegyében alakulhat 27 Celsius-fok felett a napi középhőmérséklet.

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kislaci-2
2024. augusztus 11. 10:40
segberaknam a picsat
nguru
2024. augusztus 11. 10:38
Most azon gondolkodom, hogy erről most ki tehet: Soros, Gyurcsány, Brüsszel, a gyíkemberek...mert valakire ezt is rá kell kenni! Anélkül itt nincs 'hírek" !!
Tegnap
2024. augusztus 11. 09:15
Húha, meleg lesz augusztus közepén? Hát akkor tényleg itt a világ vége.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!