Még épp a vízelvezető árokba tudtak ugrani, ezért nem lett nagyobb bajuk – kemény üzenetet küldött az autósoknak a Magyar Közút

2024. augusztus 12. 09:19

Másodperceken múlt egy munkatársuk élete a 68-as főúton.

2024. augusztus 12. 09:19

Nyitókép illusztráció. Fotó: Instragam-fotó

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. egy megrázó esetről számolt be a napokban Instagram-oldalán. Mint írták, múlt szerdán 

csak másodperceken múlt egy munkatársuk élete.

A bejegyzésben ismertették, hogy a marcali mérnökségük brigádja aszfaltozási munkákat végzett a 68-as főúton Mesztegnyő település belterületi szakaszán. Az előjelzések és ideiglenes korlátozások ellenére egy fehér dobozos kisteherautó behajtott a munkaterületre, letarolta a terelőkúpokat és az úthengernek csapódott.

Résen voltak a közutasok, így nem történt tragédia

Szerencsére a közutasok figyeltek és látták a balesetveszélyt, és még épp a vízelvezető árokba tudtak ugrani, ezért nem lett nagyobb bajuk, bár egyikük kisebb sérüléseket szenvedett. 

Laki Lajos – aki könnyebben megsérült – a következőképp emlékezett vissza a történtekre: „nem sokon múlt. Arra lettünk figyelmesek, hogy a kisteherautó viszi magával a kúpokat és már ugrottunk is. Beszorultak a kúpok a kocsi alá, és ahogy darálta, annak a hangjára figyeltünk fel”.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arra kérte a közlekedőket, hogy  figyeljék az ideiglenes előjelzéseket, azokat vegyék komolyan, tartsák a megfelelő követési távolságot, és nem utolsó sorban vezessenek óvatosan a munkaterületek környékén is.

Egy munkaterületre érve neked csak lassítani kell, azon maximum 1-2 perc múlik, 

másnak pedig az élete. Vigyázzunk egymásra!” – zárták a posztot.

A vonatkozó bejegyzést alább tekintheti meg:

 

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
verkez
2024. augusztus 22. 16:43
Baszódjatok meg! Az M5 autópályának csúfol ösvényen augusztus 17-én több kilométeres dugók voltak állítólagos munkavégzés miatt. A sávlezárás helyéhez érve döbbneten tapasztaltam, hogy lózsart se csinál senki, mert egy fia munkás a közelben sincs! Ünnepi hétvégére, vendégmunkások németországi visszaútjára időzített a ajándék. A kurva anyátokat, azt!
kulakman
2024. augusztus 12. 12:06
Aztán bedarálták-e már a sündörgők a jogsiját,hogy csak biciklivel tévedhessen közútra , emberek közé?????????
akkor ki
2024. augusztus 12. 10:53
A takony száguldozót az aszfaltos lapáttal vertem volna agyba főbe, majd megtanulja, mit lehet és mit nem!!!
nemecsek-3
2024. augusztus 12. 10:02
Na én tudnám sorolni mivel kellene keménykedni az útkezelőnek saját magán, mert még nem hallottambánatot tőlük azon balesetek miatt amot ők okoznak de soha el nem ismerik
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!