Jegyeket, bérleteket: figyelmeztetést adott ki a BKK, erre érdemes figyelni!

2024. augusztus 14. 20:44

Az elmúlt időszakban számos bejelentés érkezett a Budapesti Közlekedési Központhoz, hogy adathalász csalók hirdetnek utazási kedvezményeket a BKK nevében.

2024. augusztus 14. 20:44
null

Nyitókép: Kisbenedek Attila/AFP

A BKK közleménye szerint szerint a közlekedési központ oldalára megtévesztően hasonlító, annak arculati elemeit és fényképeit felhasználó Facebook-oldalak ingyenes vagy kedvezményes árú jegyeket, illetve bérleteket népszerűsítenek - ám ezek kizárólagos célja, hogy megszerezzék a felhasználók személyes és bankkártyaadatait. 

A BKK hangsúlyozta, hogy nem értékesít ilyen módszerrel termékeket. Azokat kizárólag a BKK Pontkeresőjében található hivatalos értékesítőhelyeken, a jegy- és bérletautomatáknál, illetve a BudapestGO alkalmazásban lehet megvásárolni.

A társaság arra kéri ügyfeleit, hogy jelentsék a megtévesztő vagy csalásra utaló oldalakat a Facebooknak. A BKK kéri továbbá, hogy ügyfelei legyenek fokozottan óvatosak a jegy- és bérletvásárláskor, és kizárólag a hivatalos értékesítési csatornákat használják. A csalások megelőzéséért a BKK azt javasolja, hogy ügyfelei a bkk.hu oldalon ellenőrizzék a jegy- és bérletárakat, valamint a kedvezményeket - olvasható a közleményben.

(MTI)

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!