„Iszonyú vadak voltak az állatok” – méhek lepték el a belvárost, le kellett zárni a környéket

2024. augusztus 16. 06:42

Még a védőfelszerelésben lévő specialistát is szétcsípték a rovarok.

2024. augusztus 16. 06:42
Poland Country Garden

A nyitókép illusztráció. Fotó: Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Csütörtökön reggel lezárták a VI. kerületi Bajza utca egy részét, miután az utcában el kellett távolítani egy hatalmas méhkaptárt, amelyet a rovarok egy lakóépület falára építettek fel. A kaptár közvetlen egy harmadik emeleti lakás ablaka mellett volt, amely veszélyeztette az ott lakók életét. Boros Tibor méhbefogó specialista egy daru segítségével érte el a kaptárt, a Blikknek a szakember elmondta, hogy 

iszonyú vadak voltak az állatok, még a hálós sapka alá is berepültek és összevissza marték, de végül sikerült befognia őket.

Boros szerint többek között a szemén is megcsípték a méhek, ám ehhez már munkája során hozzászokott, a belvárosi ház falán lévő kaptárban százezer méh élhetett, a fészket egy hónap alatt építhették a magasba, ami egyáltalán nem megszokott a városi környezetben. 

A lépeket szakszerűen leszedtem, amiben 30-40 kiló méz is volt. Belerakom a gyékény befogókasba a méhekkel együtt, otthon pedig kapnak egy kaptárat, és élhetnek szépen tovább”

– mesélte a szakember, majd úgy folytatta, a rovarok valamelyik közeli méhészetből szabadulhattak ki, vagy egy faodúban, szellőzőrendszerben telelhettek át.

 

Összesen 193 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hoked_ly
2024. augusztus 22. 17:13
Barom KulaGeci becsalogatta őket a belvárosba a "méh legelőkkel", most azok öntözés híján kiszáradva nem etették tovább a rovarokat! Hát csoda hogy berágtak szegények, és elvadultak!
survivor
2024. augusztus 22. 14:59
Most akkor beporzó hiány van ?
survivor
2024. augusztus 22. 14:57
Rovarhotel. Darázsgarázs.
bozso-az-ordog-es-annak-ugyvedje-69
2024. augusztus 16. 13:14
Megvan Karácsony Gergely méhlegelő-politikájának az eredménye! Csak így tovább!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!