Ilyen baleset még Hollywoodban sincs, de a Tiszán van: a levegőben pördült át a hajó (VIDEÓ)

2024. augusztus 04. 16:59

A kötél erősebb volt, mint a rendőrségi hajó.

2024. augusztus 04. 16:59

Nyitókép: Képernyőfotó

Tímárnál egy rendőrségi hajó hatalmas sebességgel ment neki egy komp kötelének, majd a tetejére borult. A videón jól látszik, ahogy az ütközéstől a hajó a levegőben pördült át. 

A kompkezelő nyilatkozott a Tényeknek. Varga Zoltán felidézte, hogy próbálta jelezni a rendőrségi hajónak, hogy lassítson, „de úgy látszik, hogy figyelmen kívül hagyott, vagy nem vett észre, vagy valami. És megtörtént a probléma”.

A TV2 hírműsorának összeállításában elhangzott, hogy a baleset előtt nem sokkal egy másik, jóval kisebb hajó is arra ment. Azonban, mint az a felvételen is látszik, az átfért a kötél alatt.

A Tények úgy értesült, hogy a rendőrségi hajó éppen a Tisza átúszását ment biztosítani, amikor a szabályosan kifeszített kompkötélnek ütközött. 

Csak a kapitány volt a fedélzeten, információik szerint nem sérült meg.

A kompkezelő szerint a hajós hibázott

„Ha nincs kitéve a fehér zászló, akkor a víziközlekedés szabálya szerint úgy kell megközelíteni a kompot, hogy az biztonságosan a révész tudjon intézkedni, ha olyan hajó érkezik, hogy le kell engedni a kötelet, akkor a kompos leengedi, és ad egy szabad jelzést a hajónak” – magyarázta a kompkezelő, aki szerint a hajós hibázott.

A riportban felidézték, hogy a mostanihoz kísértetiesen hasonló baleset történt 2021-ben is a Tiszán. Akkor is a komp kötelének ütközött egy rendőrhajó, majd felborult. Egy közelben dolgozó matróz látta a balesetet.

A rendőrök sérülés nélkül megúszták azt az ütközést is. A hajó parancsnoka pénzbüntetést kapott, és fél évre eltiltották a vízijármű vezetéstől is.

A balesetet alább tekintheti meg:

 

 

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hegyaljai-2
2024. augusztus 04. 20:03
Ő ugye vízirendőr, aki ismeri a rá bízott folyószakaszt, a vízi közlekedés szabályait. Ő szabja ki a bírságot, a kishajó vezetőknek, a ha lejár a jogosítványuk. Nem tudom, hogy milyen büntetést érdemel (lefokozás, hajó vezetői engedély bevonás, stb.) viszont a mentés költségeit kifizettetném vele.
Csomorkany
2024. augusztus 04. 19:53
Jó, hogy nem halt meg senki, a felvétel látványos, a rendőröket meg így ismerjük. Minden kerek.
robag7
2024. augusztus 04. 19:25
Mindenki lehet balfasz olykor...
sentimental
2024. augusztus 04. 19:07
Hazárd megye lordjai?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!