Híres íróról nevezte el a napokban induló meserádióját a közmédia

2024. augusztus 21. 17:55

Az esténként jelentkező mesesávban híres művészek, ismert emberek tolmácsolják majd kedvenc történeteiket a gyermekeknek.

2024. augusztus 21. 17:55
Csukás István

Nyitóképünk archív: Csukás István, a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth-díjas költő, író, a Digitális Irodalmi Akadémia tagja a Hogy volt?! című tv-műsor felvételén, az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. MTVA Fotó: Zih Zsolt

 

Szeptember 1-jén Csukás Meserádió néven indítja el újabb online rádióját a közmédia a www.csukasmeseradio.hu weboldalon – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) szerdán az MTI-vel.

A Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres József Attila-díjas költő, író szellemi öröksége előtt adózó, Csukás Istvánról elnevezett meserádió kínálatában kiemelt szerepet kapnak a magyar mesék. 

A szórakoztató, ugyanakkor értékadó és a gyerekek érzelmi, értelmi fejlődését szolgáló tartalmak elérhetővé teszik a barátságos, biztonságos és egyben edukatív online rádióélményt a nap 24 órájában. 

A világ minden pontjáról elérhető Csukás Meserádió olyan tartalmakat közvetít, amelyek máshol nem elérhetőek,

hiszen az MTVA Archívuma felbecsülhetetlen értékű, kifejezetten gyermekeknek szóló tartalommal rendelkezik. Klasszikus mesék, kiemelkedő művészek előadásai szólalhatnak meg így, akiket ma már csak archív anyagokból ismerhet meg a következő generáció. Magyarország új gyerekrádiója reklám nélküli, életkornak megfelelő, erőszakmentes saját gyártású és környezettudatos gyerektartalmakat, továbbá gyermekdalokat, hangjátékokat, mondókákat, verseket, komolyzenei „kakaókoncerteket” is nyújt az online térben.

Külön érdekesség, hogy az esténként jelentkező mesesávban híres művészek, ismert emberek tolmácsolják majd kedvenc történeteiket a gyermekeknek. A Csukás Meserádió a www.csukasmeseradio.hu oldalon hallgatható, valamint IOS és Google Play áruházban letölthető applikáción keresztül is elérhető szeptember 1-jétől.

(MTI)

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
recipdoki
2024. augusztus 21. 19:53 Szerkesztve
Orbán Viktor a Süsü intrójával köszönt el Csukás Istvántól Nálunk ő volt a kedvenc – Mi van? Figyelmeztette valaki? Úgy értem szólt valaki a Kaminsky Fanninak Muszáj ilyen helyzetben is megnyilvánulnia? Göncz Árpád temetésére sem értettem, miért ment el. Ők - Göncz, Csukás - jó és kreatív emberek voltak, Orbán viszont csak lopni és rombolni tud. Tartson az övéivel. Hagyja békén a különb embereket. Éltükben s holtukban egyaránt "a legnagyobb magyar meseíró" Aki mellett ott van: Lázár Ervin Kriza János, Benedek Elek, Kolozsvári Grandpierre Emil és mások Heltai Gáspár - 100 fabulan agy része kínos lenne a köpcösnek. Jellemző Orbánra nem ismer más Csukás művet, pedig "milliószámú" meseregény, ifjúsági regény alkotás fűződik nevéhez. Akizárt Sűsü nagyságrendekkel okosabb .Vannak akik minden szar politikus felett állnak még holtukban is. Bíróság: Lehet hírhamisítónak nevezni az MTVA tartalomszolgáltatási igazgatóját Papp Dánielnek mint közszereplőnek tűrnie kell az ilyen véleményt.
Kovács Ubul
2024. augusztus 21. 18:55
Maxim Gorkij
rocktoberi-2
2024. augusztus 21. 18:34
Egy kevésbé ismert oldala. Csukás István: Étellift a pokolba Hová futok, mért izgulok, mintha vonatjegyem volna, s lekésem a csatlakozást: ételliftet a pokolba. Nézek a szerelvény után, telerakva zsúfolásig, megkönnyebbülök, hogy nem én haltam meg, hanem a másik. Kaptam még egy napot, percet, de zsebemben a meghívó a többi igazolvány közt, széle szakadt, betű fakó. Ődöngök még s ragyogok is, de már mint a délutáni napsütésben a házfalak, jó mellette álldogálni. Megtört fényben majd a szemem fénye is végül megtörik, csak a hús lesz, mi nem érzi, ha az ételliftbe lökik. Pokolba megy az is, aki nem akart itt dudás lenni, elsimul a föld felettünk, nincs különbség többé semmi. Mert itt fent volt a mennyország, életünk isteni része, csupa fény és csupa álom, csak hogy mi nem vettük észre.
Mandiner444hu
2024. augusztus 21. 18:16
Már a Debreceni Virágkarnevált is sikerült buzifelvonulósra zülleszteni Szakállas "primadonnák" is vonultak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!