Helyezzék helyi védelem alá a Szabadság-szobrot!

2024. augusztus 29. 11:11

Hiába nyilvánította kiemelt beruházássá a kormány a Citadella felújítását, a tulajdonos attól még a főváros marad.

2024. augusztus 29. 11:11
null
Szaniszló Sándor
Szaniszló Sándor
DK

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

„Budapest látképét el sem lehet képzelni a Szabadság-szobor nélkül. A szobor az évtizedek során a főváros jelképévé vált, amely minden budapestié, legyen akár keresztény, hívő, nem hívő, vagy bármilyen vallás tagja is. Ezért elfogadhatatlan, hogy a kormány keresztet tervez rakni a talapzatára, kisajátítva ezzel a saját oldaluk számára – ebbe sem Kisfaludi Strobl Zsigmond örökösei, sem a főváros nem egyezett bele.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Borbély Zsolt Attila

Magyar Nemzet

Idézőjel

Iránymutatás mind a betolakodóknak, mind a magyar lakosság gyökérvesztett részének.

A Demokratikus Koalíció arra kéri főpolgármestert, hogy saját hatáskörben döntsön a Szabadság-szobor helyi védelem alá helyezéséről! Hiába nyilvánította kiemelt beruházássá a kormány a Citadella felújítását, a tulajdonos attól még a főváros marad. Nem vehetik el a szobrot a budapestiektől, amelyet maga az alkotó is a béke, és hazánk függetlenségének jelképének szánt. El a kezekkel a Szabadság-szobortól, el a kezekkel Budapesttől!”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anna bolena
2024. szeptember 05. 09:41
Mivel van több köze ehhez Kisfaludi Strobl Zsigmond örököseinek bármely magyar polgárnál? A szobrot nem örökölték meg, azt annak idején szép pénzért megvették az alkotótól, a honorárium az övé és a családjáé lett. Ennyi.
2024. szeptember 05. 09:14 Szerkesztve
Melyik főváros? Budapest? Tudtommal az még nem bélpesti vagy ellenzéki tulajdon. De amint azzá válik, szóljanak, az ország nyomban lekapcsolja őket magáról! Akkortól rendelhetik a piddzát-lattét Vácról esetleg Nagymarosból.
magyar-robert
2024. szeptember 01. 17:38
bezzeg ha hatágú lenne mocskos zsidó akkor örömködnél mi?
rulltamas
2024. augusztus 31. 20:07
<rulltamas.blogspot.com/2024/08/2016-os-tervvaltozat-gellethegyi.html>
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!