Három budapesti fürdőt is a bezárás fenyegetheti

2024. augusztus 21. 11:14

Az egykori vezető attól tart, a Dandár és a Király fürdő után újabb bezárások jönnek.

2024. augusztus 21. 11:14

Nyitókép: A szakember szerint a nem tehetős budapesti fürdőzők járnak rosszul a kisebb fürdők bezárásával. Fotó: MTVA/bizományosi/Oláh Tibor/a kép illusztráció.

Szőke László a Magyar Nemzetnek elmondta, három óbudai fürdőt, a pünkösdfürdőit, a Rómait és a csillaghegyit fenyegeti a bezárás veszélye. A korábbi vezető szerint mindhárom fürdőnél az a gond, hogy hideg a forrásvíz, és sokba kerül a felmelegítése. 

„Nagyon könnyen el tudom képzelni, hogy valamelyik óbudai fürdő bezárására fog nemsokára sor kerülni statikai problémák miatt” 

– mondta a lapnak Szőke László, aki azt is kifejtette, amit hozzá nem értéssel el lehet követni egy területen, azt a BGYH vezetése szerinte mind véghez vitte az elmúlt években. A szakember úgy látja, 2020-ban, miután Karácsony Gergely és a baloldal átvette a főváros vezetését, „felduzzasztották a központot, lelassították az ügymenetet, később nyitják és korábban zárják a fürdőket. Amikor 2010-ben átvettük a fürdőket, akkor mínusz 600 millió forint volt az éves eredmény, 2020-ra pedig sikerült 4,3 milliárd forintos nyereséget elérnie a cégnek” – folytatta Szőke. 

A Király fürdőt már négy éve bezárták. Fotó: MTVA/bizományosi/Nagy Zoltán

Ezt is ajánljuk a témában

Úgy véli, hatalmas probléma, hogy 2020 után megállt a fürdők fejlesztése, a főváros pedig elkezdte elvonni a BGYH profitját. Ennek eredménye szerinte, hogy az elmúlt években elsősorban a kispénzű budapestiek kedvelt fürdőit zárták be, például 

a Dandár fürdőt, amelynek épületét 2015-re felújították, a kivitelező pedig nem jelezte, hogy födémprobléma lenne az épületnél, ám mégis erre hivatkozva zárták be. 

Kétségtelen, a Dandár éves szinten 50 millió forint veszteséget termelt, de Szőke állítja, mindez eltörpül a 18-20 milliárdos árbevétel mellett, amelyet a pesti fürdők termelnek. Szőke László a Király fürdő bezárásáról is beszélt, amelyet hivatalosan azért zártak be, mert engedély nélkül üzemelt, de szerinte ez egyszerűen nem igaz, mindezzel pedig a kevésbé tehetős budapesti fürdőlátogatókat hozták nehéz helyzetbe. 

Természetesen megkérdeztük a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt, igaz-e, hogy veszélybe került három kisebb budapesti fürdő. Amint választ kapunk, a cikket frissítjük!

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mandiner444hu
2024. augusztus 21. 13:32
Karácsony te tetű
rizotto
2024. augusztus 21. 12:17
"Wind19 Ezt is sikerült elkúrnia a fővárosi vezetésnek. Amihez nyúlnak, az szarrá, mocsokká válik. És a sok kretén itt kommentelő libshit fasz meg ezeknek tapsol." Így igaz! Dettó mint 2002- 2010 közötti bal-lib kormányzás idején országos szinten. Egyetlen dologban voltak "eredményesek", sajnálatosan nagyon hatékonyak, a közös, az állami vagyon kiárusításában. Dehát tudjuk, sok a cápa, akiknek az éhségét csillapítani kell: "A kérdező azt is sérelmezi, hogy a sok közvetítő miatt az ár is drágulhat, mire – feltételezhetően – Bajnai azt válaszolja, hogy nem tudja garantálni ezt a segítséget. Vagyis egyrészt megerősíti, hogy Karácsony jogi tanácsadója szerves része a közvagyon kiárusításának, másrészt azt is aláhúzza, hogy gyakorlatilag képtelenség megzabolázni a hatpárti koalíció „cápáit”, akik mind jutalékot remélnek az egyes ügyekből." Ez a moslékos összefogás alapja.
2024. augusztus 21. 12:03 Szerkesztve
A Királyt azért záratták be mert már nem buzifūrdő. Meg találtak valami régiséget alatta. Amit a törökökkel együtt fel lehetett volna tárni. De a törökök közben pénszűkébe kerültek. Lehet mélyebbre kellene ásni. Hátha találnak valami kínait.😀
cutcopy
2024. augusztus 21. 11:57
"amit hozzá nem értéssel el lehet követni egy területen, azt a BGYH vezetése szerinte mind véghez vitte az elmúlt években" Jó hát a karigeri utáni időszak az építkezés helyett évekig arról szól majd hogy romeltakarítás..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!