Fideszes frakcióvezető: A DK-sok nem merik azt mondani, hogy Kiss László ártatlan

2024. augusztus 28. 05:55

Vadai Ágnes szerdára ígér bizonyítékot, hogy koncepciós eljárás zajlik a polgármester ellen, Puskás Péter kíváncsian, de haláli nyugalommal várja a fejleményeket.

2024. augusztus 28. 05:55

Nyitóképünk: Képernyőfotó/Vadai Ágnes Facebook-oldala

Hatalmas kacagással reagált Puskás Péter, a III. kerületi önkormányzat Fidesz-frakciójának a vezetője a Mandinernek arra a kérdésére, hogy ő vagy valamely társa eleget tesz-e a Demokratikus Koalíció követelésének, és beismerik-e a nyilvánosság előtt, hogy részesei voltak a Kiss László polgármester elleni lejárató kampánynak.

Az ügy előzménye, hogy hétfőn délelőtt Barkóczi Balázs, a gyurcsányista párt szóvivője és Vadai Ágnes alelnök kiállt a kormánypárt Lendvay utcai székháza elé és közölték, dokumentumokkal tudják bizonyítani, hogy a III. kerület irányítója, Kiss koncepciós eljárás áldozata lett, ezért gyanúsították meg és tartóztatták le.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Vadai szerint hamis vallomásokon alapuló konstruált ügyről van szó, 

amelynek létrehozása a fideszes pártállam felső köreiben fogalmazódott meg. Azt mondta, az ügyészség segítségével hosszú büntetőeljárási folyamaton keresztül éveken át meghurcolnak ellenzéki politikusokat, erkölcsileg, mentálisan, nem egyszer fizikálisan megpróbálják őket összeroppantani, ezzel együtt le akarnak járatni politikai közösségeket.

A DK alelnöke állította, miután a Fidesz 2019 után idén sem tudta legyőzni Kiss Lászlót, az volt a célja, hogy meg kell őt buktatni, s ha nem megy választás után, akkor sikerülni fog az ügyészség segítségével. Vadai azt is közölte, 48 órát ad azoknak a fideszeseknek, akik részt vettek a „mocskos lejárató kampányban, a visszataszító, undorító eljárásban”, hogy álljanak a nyilvánosság elé és vallják be, mit tettek. Ha ennyire nem bátrak – jelentette ki –, akkor nála is jelentkezhetnek a kormánypárti politikusok. Amennyiben ez nem történik meg, akkor dokumentumokkal fogják azt bizonyítani, amit állítottak – közölte Vadai, miközben a kezében lévő kék dossziéra mutatott.

Puskás a Mandinernek azt mondta, a

DK-s politikusoknak nagyon nincs más választásuk, mint azt hangoztatni, hogy politikai leszámolás történt, 

de azért az sokat elmond a viselkedésükről, hogy azt egyikük sem meri leírni és elmondani, hogy a polgármester ártatlan. Persze az óvatosságuk nem véletlen – közölte –, hiszen azok közül, akiket márciusban letartóztattak, többen is vádalkut kötöttek és terhelő vallomást tettek Kiss Lászlóra. Ők azok, akiket az önkormányzat vezetői jogtalan szerződésekhez és ki nem érdemelt közpénzhez juttattak, többek között az az ember is, aki Kiss feleségének az üzlettársa, a család barátja és akit egyébként önkormányzati megbízásokkal bőven kitömtek az elmúlt időszakban.

Ezt is ajánljuk a témában

A DK-s kártyavár összeomlott és csak idő kérdése, hogy az ügy a bíróság elé kerüljön”

– fogalmazott a frakcióvezető

A kormánypárti politikusnak tehát fogalma sincs, hogy Vadai milyen bizonyítékokról beszél, mit rejt a kék dossziéja. Puskás szerint egyébként már csak amiatt is abszurd a DK-sok feltételezése, mert ha politikai természetű lenne az ügy, akkor a meggyanúsításra és az őrizetbe vételre, majd letartóztatásra a júniusi választás előtt és nem után került volna sor. Így kíváncsian, de haláli nyugalommal várja, hogy a DK szerdán milyen „bizonyítékokkal” fog előrukkolni.

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2024. augusztus 28. 07:56
Már hogyne mernék?? Klára bácsi és a Vadai is szó szerint kimondta, hogy szerintük ártatlan.
llnnhegyi
2024. augusztus 28. 07:43
Magyar Rácuppanós Péter a TISZA párt őrjöngő elnökének üres jegyzet papírjait is le kellett volna leplezni. Csupa szélhám az az ember!
llnnhegyi
2024. augusztus 28. 07:41
Hiányoltam,hogy nem kínálták meg őket keksszel! Barátságtalan lépés! Kósa Lajos úrtól van még mit tanulni. Vagy Selmeczi Gabriell átol
DFK
2024. augusztus 28. 07:03
Az üres dosszié egy tipikus baloldali hazugság eszköz. Emlékszünk még Gyurcsány kormányprogramjára? Amiről kiderült, üres dossziék. Vagy a zöld dossziés navos-ra? Az is üres volt. Makizaj üres kék füzetére? Az megvan, amikor Fletó Orbán svájci bankszámlájáról ígért bizonyítékot?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!