Felére csökkent az Árpád hídi gyorshajtók száma

2024. augusztus 12. 21:24

A rendőrség a nap huszonnégy órájában ellenőriz.

2024. augusztus 12. 21:24
null

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Jelentősen csökkent a gyorshajtók száma az Árpád hídon: július 29. és augusztus 11. között a hídon felállított traffipaxok 196 gyorshajtót mértek be, körülbelül feleannyit, mint az azt megelőző két hétben – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). A vezetők közül a rekordernél 125 kilométer per órás sebességet mértek, ezért 78 ezer forint közigazgatási bírság járt. A jelzés nélküli rendőrautók az elmúlt két hétben hat, az azt megelőző két hétben 19 gyorshajtót állítottak meg, ők összesen 253 500 forint közigazgatási bírságot kaptak, illetve 24 büntetőpontot szabtak ki rájuk.

A BRFK még júliusban jelentette be, hogy fokozza az Árpád hídi közlekedésrendészeti ellenőrzések intenzitását,

 azaz ezentúl a nap bármely szakaszában lehet ilyenekre számítani. 

Minderre azért is került sor, mert az elmúlt években több halálos vagy súlyos sérülésekkel járó baleset is történt itt, nagy részük gyorshajtás miatt. 

Ezt is ajánljuk a témában

Tavaly egy, a hídon szabályosan közlekedő biciklis fiatalember hunyt el, miután egy Mercedes-sofőr elvesztette uralmát az autója felett, majd a szalagkorlátot átszakítva elgázolta a kerékpárost, idén júliusban pedig három ember meghalt egy forgalommal szemben közlekedő ámokfutó okozta ütközés miatt.

Ezt is ajánljuk a témában

A főváros ezt követően telepített ide sebességmérő kamerákat, ám ezek egyelőre nem látják el a megelőző funkciójukat, ezért a rendőrség fokozottabb álló és mozgó sebesség-ellenőrzéseket végez.

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
contractor-2
2024. augusztus 13. 09:13
Az az érzésem, hogy a rendőrség összejátszik a notórius gyorshajtókkal, nem is igazán akarja büntetni azt. Ha itt is elvennék a gyorshajtók autóját. ill. a jövedelméhez igazítanák a bírság mértékét mint a finnek, akkor hamar megoldódna a probléma. De is nem akarják megoldani. Ausztráliában pl. civilnek álcázott 'kivevő autók' cirkálnak egész nap, amik nem a kis szabálysértésekkel foglalkoznak. Ha ott egy ilyen megállít, akkor az esetek több mint felében ugrik a jogsi a helyszínen, büntető feljelentés gyakorlatilag 100% és járhat az illető a bíróságokra hetekig.
masikhozzaszolo
2024. augusztus 13. 07:47
Nem tudtuk, mennyi volt, de most a fele. Nyilván lesz még két három egyenlet, és a Gauss-féle eliminációs módszerrel majd kijön az eredmény, akár xyz-re is. Az x, az a Twitter, azt tudjuk.
robogo72
2024. augusztus 13. 07:44
Cirkusz a népnek. Fix telepítésű eszközök végleges megoldást jelentenének. De juszt sem...
Ad majorem Dei gloriam
2024. augusztus 13. 07:37
VÉDÁT az Árpád-hídra! Meg Lágymányosira! Meg a Váci útra! Meg a Váci utcába IS! Mindenhova VÉDÁT!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!