Ezt nehéz lehetett leírni a HVG-n: olcsóbb lett az iskolakezdés!

2024. augusztus 16. 21:47

Idén a visszaszorított inflációnak köszönhetően kevesebbe kerül a közelgő iskolakezdés.

2024. augusztus 16. 21:47
iskola

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

A tavalyihoz képest olcsóbb lett az iskolakezdés – derül ki a HVG.hu körképéből. A portál emlékeztetett: a tavalyi magas infláció komoly kihívás elé állította a családokat, amelyeknek az egyik legnagyobb kiadást a tanévkezdés jelenti. A portál ugyanakkor arról számolt be saját bevásárlási tapasztalatairól, hogy

idén alacsonyabbak az iskolakezdéssel összefüggő kiadások, mint tavaly.

A portál arra jutott, hogy az alapvető tanszereket már szűk tízezer forintért be lehet szerezni, ha valakinek van türelme több üzletet bejárni és megtalálni, hogy melyik termék hol a legolcsóbb. Természetesen, ha nem csupán az ár alapján vásárolnak a szülők, hanem inkább a minőséget tartják szem előtt, akkor könnyedén harmincezer forint fölé rúghat a fizetéskor kapott számla.

Nem meglepő módon ezúttal is a Kes papír és a Pirex vitte a pálmát, ami a kosárértéket illeti. Ez persze abból következik, hogy a két vállalat sokkal inkább a drágább, de minőségi termékeket részesíti előnyben. Ez nyilván nem jelenti azt, hogy ezekben az üzletekben nem lehet találni kedvező árú dolgokat, a legolcsóbb radírt például épp a Kes papírban lehetett kapni, potom hatvan forintért. Ettől függetlenül mindkét boltban sokkal közelebb volt a kosaruk ára, a húsz, mint a tízezerhez, ami még így is előrelépést jelent a 2023-as közel negyvenezres végösszeghez.

 

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Chekke-Faint
2024. augusztus 17. 17:37
A HVG ferdítésben mindig jeles. Majd figyeljétek csak, hogy kihozza az ellenkezőjét...DDD
Kamcsatka5
2024. augusztus 17. 13:15
Hát igen! A tetves libsibolsi turbobelga, Fugger menedzselt szarosgyuri bagázs csak a rontásban érdekelt! De a folyamatos rontás nincs benne a küldetési dokumentumokban! meg kéne már találni az elveszett, összetört kőtáblákat!
files32
2024. augusztus 17. 10:23
Az iskolakezdési dupla családipótlék a következő hónapban meg csak néznek majd, mint hülyefidkány a matinéban.
titi77
2024. augusztus 17. 09:53
na, röpül a hvg-től ez a szerencsétlen amelyik képes volt ilyen szörnyű dolgot leírni. a kárászt is kibaszták az atv-ből,mert nem a soros-mantrát pofázta
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!