Elképesztő: nem először hamisították meg a magyar bíboros hangját a neten

2024. augusztus 26. 15:43

A hamisítvány alapján elsőre úgy tűnik, Erdő Péter egy Facebook-oldalon ajánl egy kezelést ízületi gyulladás ellen.

2024. augusztus 26. 15:43

Nyitókép:  Mandiner / Ficsor Márton

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyei Hivatal a közösségi oldalán adott ki egy közleményt, miszerint a Facebookon reklámnak látszó videóanyag jelent meg, amelyen hamisított hangfelvétel szerepel Erdő Péter bíborostól, valótlan tartalmú nyilatkozattal egészségi állapotáról. 

Ezt is ajánljuk a témában

A hivatal emlékeztet, hogy ez már a második ilyen eset, a múlt alkalommal rendőrségi vizsgálat alapján kiderült, az anyagot amerikai szerverről terjesztették. 

A főegyházmegye felhívja a figyelmet, hogy a mostani videó is valótlan és súlyosan törvénybe ütköző.

A Vienna Evans nevű oldalon az látható, mintha Erdő Péter egy kezelést ajánlana ízületi gyulladás, osteoarthitis ellen, ez a módszer pedig gyulladáscsökkentő gyógyszerek és műtét nélkül alkalmazható. 

 

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. augusztus 26. 16:18
Mind sarlatán. Nem lennék meglepődve. Ez sem hajmeresztőbb, mint a halálból feltámadás.
A ráció prófétája
2024. augusztus 26. 16:17
Nem lehetne szigorítani a törvényeken? Gondolom ennek az esetnek is csak annyi lesz a vége, hogy a GVH kiszab valamekkora bírságot a cégre versenyellenes reklámért. Egy kis keresés során azt találtam, hogy ez az eset a jelenlegi jog szerint ez nem volt identitáslopás. Nagyon remélem, hogy tévedek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!