Elképesztő: már működik is a debreceni BMW gyár első üzeme

2024. augusztus 28. 09:15

A BMW-k teljesen új generációját jelentő villanyautók készülnek majd itt.

2024. augusztus 28. 09:15

Nyitókép: BMW Group

A hvg.hu arról ír, hogy a BMW új debreceni gyára az év végén kezdi meg az előszériás gyártást, miközben a festőműhely már működik. Hozzáteszik: 

ez az első a BMW Groupon belül, amely teljesen lemond a fosszilis tüzelőanyagokról.

 A létesítmény óránként akár 30 karosszéria festésére is képes egy teljesen automatizált folyamat során.

A portál szerint a gyárban még nem a végleges Neue Klasse járműveken gyakorolnak egyelőre, hanem a BMW iX1-es karosszériák felhasználásával üzemelik be a háromszintes fényezőműhelyt. Ezt az elektromos crossovert a németországi Regensburgban szerelik össze. Magyarországon nem tervezik a kisebb SUV gyártását, itt eddig csak az iX3 következő generációját erősítették meg.

Hangsúlyozzák: 

a festőműhely 33 000 négyzetméteres, a BMW gyár teljes debreceni telephelye pedig több mint 400 hektáron terül majd el,

és évi 150 000 autó gyártási kapacitása lesz. Ez lesz a vállalat első szén-dioxid-semleges összeszerelő gyára, és egy akkumulátor-összeszerelő üzemet is magában foglal majd. Ez utóbbi fogja összeállítani a Gen6-os csomagokat kerek cellákkal, amelyek a Gen5-ös prizmás cellákhoz képest 20 százalékkal nagyobb energiasűrűséget ígérnek, írják.

 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Málaga21
2024. augusztus 28. 21:43
Szép, de mi ebben az elképesztő?
Intel
2024. augusztus 28. 15:29
A BMW számára ez a gyár egy óriási bukta lesz. Arra alapoz, hogy Magyarország EU tag. Az is. De figyelmen kívül hagyja a szankciók rengeteg sokaságát amivel a magyar termékeket tervezi sújtani az EU. És ezek közé tartoznak ezek az autók is még akkor is ha a BMW embléma van rajtuk. Már többször láthattuk, hogy az indirekt módon Washingtonból fizetett európai politikai elit simán beszántja a saját polgárait, iparát, társadalmát, hogy megkapja a júdáspénzt.
Akitlosz
2024. augusztus 28. 14:00
"A létesítmény óránként akár 30 karosszéria festésére is képes egy teljesen automatizált folyamat során." Akkor ki az a sok felesleges ember ott a képen? Nem a festők.
Akitlosz
2024. augusztus 28. 13:59
Döbbenetes! Ki hitte volna, hogy egy gyárat azért építenek, hogy működjön? Hihetetlen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!